U SJEĆANJE NA VESNU PARUN Zlarin poziva pjesnike na druženje i čitanje poezije

ZLARIN – Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisuje prvi poziv za novoosnovanu pjesničku rezidenciju Vesna Parun na njezinom rodnom Zlarinu, a trajat će deset dana, javlja Šibenik.in.

Pjesnička rezidencija obuhvaća boravak pjesnika na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku ili na Zlarinu. Prijavitelji moraju biti punoljetni hrvatski državljani s najmanje jednom objavljenom zbirkom poezije te tijekom rezidencije moraju održati barem jedno javno predstavljanje.

Ponuđen im je boravak na Zlarinu u privatnom smještaju, a pokriveni su i troškovi putovanja do rezidencije (unutar Hrvatske), smještaja i honorara, uz osiguranu promociju na društvenim mrežama i u medijima.

– Ovo je prva književna rezidencija na području Šibensko-kninske županije i prvo veće događanje u županiji u kojoj je rođena najpoznatija hrvatska pjesnikinja Vesna Parun – napominju organizatori iz Kulturne udruge Fotopoetika.

Rok za podnošenje prijave je 5. svibnja u ponoć, a rezidencija Vesna Parun trajat će od 1. do 10. lipnja.

Za prijavu je potrebno poslati životopis ne duži od jedne stranice te motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto prijavitelj želi boraviti na rezidenciji te okvirnim planom rada za vrijeme boravka.

Prijave se šalju na mail fotopoetika@gmail.com, a rezultati će biti objavljeni stranici Kulturne udruga Fotopoetika najkasnije do 10. svibnja. Rezidencija se organizira uz financijsku potporu Grada Šibenika.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Sjećanje na veliku Zlarinjanku, Vesnu Parun