1 min. čitanja

Britanskim novinarima predstavljeni uvjeti ulaska u Hrvatsku

Britanskim novinarima predstavljeni uvjeti ulaska u Hrvatsku
Foto: British Croatian Society / Facebook

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu, u suradnji s British Guild of Travel Writers, organiziralo je online konferenciju za medije koja je privukla 30-ak novinara, koji pišu za popularne i renomirane turističke publikacije kao što su Conde Nast Traveller, National Geographic, Lonely Planet, Rough Guides, Wanderlust, International Traveller i drugi, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

U sklopu konferencije predstavljeni su projekti i kampanje poput Safe stay in Croatia, kampanja za digitalne nomade, a poseban je fokus bio i na važećim uvjetima pod kojima Britanci mogu ući u Hrvatsku te na bogatoj hrvatskoj eno-gastronomskoj ponudi. Naime, prije same konferencije svim su novinarima dostavljeni paketi koji su sadržavali hrvatski pršut, Kozlar sir i hrvatsku voćnu rakiju.

– Tijekom konferencije novinari su najveći interes iskazali za uvjete ulaska u Hrvatsku, ali i za aktivnosti koje provodimo s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne destinacije za digitalne nomade. Pitanja su se odnosila i na nautiku, skrivene destinacije, a posebne pohvale su upućene hrvatskim delicijama koje su novinari ovom prilikom mogli kušati – izjavila je Darija Reić.

Na konferenciji je sudjelovala i Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika te Zrinka Marinović ispred Adriatic Luxury Hotels (ALH), a svoj su doprinos u promociji Hrvatske dali i britanski novinari Mary Novakovich, koja je prisutne novinare provela kroz gastronomske užitke Hrvatske te Rudolf Abraham, koji je podijelio svoja iskustva i anegdote s brojnih putovanja po Hrvatskoj s fokusom na hrvatske prirodne ljepote.

Dodajmo kako je Mary Novakovich u svojoj novinarskoj karijeri pisala i radila za Telegraph, Guardian, Independent, BBC Radio, Evening Standard, Wanderlust i The Lady, a također je napisala i četiri vodiča za Hrvatsku za Insight Guides i Berlitz, dok je Rudolf Abraham objavio čak pet knjiga o Hrvatskoj za Bradt, National Geographic i Cicerone, a objavio je i niz članaka u drugim publikacijama, kao što su BBC Travel, The Evening Standard, CNN Traveler, The Telegraph, Hidden Europe, Women Ow i drugi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.