1 min. čitanja

Dovršen most na Karišnici koji blizu ušća u Karinsko more administrativno spaja Benkovac i Obrovac

Dovršen most na Karišnici koji blizu ušća u Karinsko more administrativno spaja Benkovac i Obrovac
Foto: ZDŽ

KARIN – Dovršeni su radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice, koji spaja Donji i Gornji Karin, nedaleko ušća rječice u Karinsko more i Franjevačkog samostana Blažene Djevice Marije. Vrijednost radova je 6,18 milijuna kuna, a financirala ga je Županijska uprava za ceste Zadarske županije.

– Stari drveni most je srušen u Domovinskom ratu, a osim potpuno novog mosta u potpunosti su izgrađene prilazne ceste s obje strane mosta, armirano-betonski zid u duljini od 44 metra, ograde, nasipi, nogostupi, horizontalna i vertikalna signalizacija – istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, Branko Kutija.

Foto: ZDŽ

Ulaganja Županijske uprave za ceste u razdoblju od 2017. do 2021. godine u građenje i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta iznose oko 117 milijuna kuna, a gotovo jednak iznos uložen je i u redovito održavanje cesta.

– Kroz aktivnosti ŽUC-a nastojimo unaprijediti povezanost svih dijelova županije, a kroz kvalitetnu prometnu infrastrukturu osiguravamo i ono najbitnije, a to je da se broj prometnih nezgoda umanjuje, čime i kroz ovaj segment upravljanja želimo ostvariti i naglasiti naš cilj, a to je sigurna županija – poručio je zadarski župan Božidar Longin koji je obišao novi most koji uz naselja Donji i Gornji Karin, administrativno spaja gradove Benkovac i Obrovac.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.