Dovršen most na Karišnici koji blizu ušća u Karinsko more administrativno spaja Benkovac i Obrovac

Foto: ZDŽ

KARIN – Dovršeni su radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice, koji spaja Donji i Gornji Karin, nedaleko ušća rječice u Karinsko more i Franjevačkog samostana Blažene Djevice Marije. Vrijednost radova je 6,18 milijuna kuna, a financirala ga je Županijska uprava za ceste Zadarske županije.

– Stari drveni most je srušen u Domovinskom ratu, a osim potpuno novog mosta u potpunosti su izgrađene prilazne ceste s obje strane mosta, armirano-betonski zid u duljini od 44 metra, ograde, nasipi, nogostupi, horizontalna i vertikalna signalizacija – istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, Branko Kutija.

Foto: ZDŽ

Ulaganja Županijske uprave za ceste u razdoblju od 2017. do 2021. godine u građenje i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta iznose oko 117 milijuna kuna, a gotovo jednak iznos uložen je i u redovito održavanje cesta.

– Kroz aktivnosti ŽUC-a nastojimo unaprijediti povezanost svih dijelova županije, a kroz kvalitetnu prometnu infrastrukturu osiguravamo i ono najbitnije, a to je da se broj prometnih nezgoda umanjuje, čime i kroz ovaj segment upravljanja želimo ostvariti i naglasiti naš cilj, a to je sigurna županija – poručio je zadarski župan Božidar Longin koji je obišao novi most koji uz naselja Donji i Gornji Karin, administrativno spaja gradove Benkovac i Obrovac.

D.G.