1 min. čitanja

Britanija šalje vojne brodove u Crno more!

Britanija šalje vojne brodove u Crno more!
Foto: Wikimedia

Britanski vojni brodovi plovit će za Crno more uslijed rastuće napetosti u regiji, kazao je visoki mornarički časnik za The Times.

Razarač tipa 45 naoružan protuzračnim naoružanjem i krstarica tipa 23 specijalizirana za brobu protiv podmornica, proći se idući mjesec kroz Bospor i ući u Crno more, prenosi Geopolitika News.

Glavni brod flote, nosač HMS Queen Elizabeth, pružat će podršku s RAF F-35B “nevidljivim” avionima i protupodmorničkim Merlin helikopterima. Još nije jasno hoće li i nosač proći kroz bosporski tjesnac kao razarač i krstarica ili će djelovati iz Mediterana.

Ujedinjeno Kraljevstvo šalje brodove kako bi “pokazala solidarnost prema Ukrajini i NATO saveznicima”. Ovakvom odlukom, UK opet pokazuje da je najbrža u pomoći SAD-u. Vojno savezništvo ove dvije zemlje ponekad počiva na krivim pretpostavkama.

Sjetimo se rata u Iraku kada su UK i SAD predvodile invaziju na režim Saddama Husseina zbog proizvodnje nuklearnog oružja. Optužba za nuklearno naoružanje se pokazala lažnom.

Nisu sve zemlje NATO saveza brzo “uskočile” u zajednički napade. Francuska i Njemačka bile su mnogo suzdržanije, pa čak i suprotstavljene odluci o slanju trupa.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SAD odustaju od slanja vojnih brodova u Crno more
AMERIKANCIMA NIJE SVEJEDNO: “Rusi moderniziraju mornaricu – Manja, ali ubojitija flota”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.