1 min. čitanja

OPET PROVALA U BROD: Pripazite na svoja plovila, lopovi ne miruju

OPET PROVALA U BROD: Pripazite na svoja plovila, lopovi ne miruju
Ilustracija – Foto: Boris Kačan

KUKLJICA – Policijska uprava zadarska priopćila je u utorak da je nepoznati počinitelj u noći sa subote na nedjelju u mjesnoj luci Kukljica na Ugljanu provalio u brod u vlasništvu 57-godišnjaka i ukrao mu gorivo i prijenosno računalo s pripadajućom opremom.

Prema navodima policije, materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Ovakvi nemili događaji u prvi plan stavljaju pitanje sigurnosti naših luka i lučica i važnost organiziranja vlasnika brodica kako bi zaštitili svoju imovinu jer štete u slučajevima provale često nisu male. Važno je naglasiti da se vrijedne stvari ne ostavljaju u plovilu – baš kao ni u automobilu – jer su one mamac za posjetitelje s lošim namjerama.

Osim što se pokoji lokot više uvijek pokaže dobrim u ovakvim situacijama – ako već neće spriječiti provalnika, barem će mu otežati posao – i samoorganizacija vlasnika plovila može puno pomoći. Naime, prema onoj staroj „dogovor kuću gradi“ zajednička nabava video nadzora u lučicama koje takav nadzor ne posjeduju, a u koju se omogu uključiti svi vlasnici brodica, dobar je način da se potencijalne provalnike demotivira u nakani, a ako se provala već i dogodi video snimka će zasigurno olakšati posao policiji u potrazi za lopovima.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.