1 min. čitanja

RADOVI NA KOLOČEPU Sanira se i proširuje riva, izgrađena 1924. godine

RADOVI NA KOLOČEPU Sanira se i proširuje riva, izgrađena 1924. godine
Foto: DNŽ

DONJE ČELO – Radovi na projektu sanacije i rekonstrukciji rive u Donjem Čelu na Koločepu napreduju sukladno dinamičkom planu. Nedavno je završeno mlazno injektiranje postojeće rive, a postavljaju se betonski blokovi u svhu proširenja rive u dužini nešto više od četiri metra.

Također nastavljaju se radovi na izgradnji trajektne rampe, a dosada je završeno oko 40 posto projekta. Završetak projekta očekuje se u prosincu ove godine.

Po završetku, nova riva će biti duga 65 metara, a široka 11 metara i omogućit će iskrcaj robe, putnika i tereta kako to dosada nije bila moguće, jer je postojeća izgrađena 1924. godine i bila je u izrazito lošem stanju.

Inače, projekt sanacije i rekonstrukcije rive Donje Čelo vrijednosti je gotovo 30 milijuna kuna, a u 85-postotnom iznosu je financiran sredstvima iz EU fondova, dok se preostalih 15 posto financira iz državnog proračuna.

Podsjetimo, ovo je jedan od devet projekata lučke infrastrukture koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija, vrijednosti veće od 700 milijuna kuna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.