2 min. čitanja

STIŽU AMERIČKI GOSTI: Zrakoplovna tvrtka United Airlines pokreće liniju prema Dubrovniku

STIŽU AMERIČKI GOSTI: Zrakoplovna tvrtka United Airlines pokreće liniju prema Dubrovniku
Foto: Unsplash

Američka zrakoplovna kompanija United Airlines pokreće liniju prema Hrvatskoj, a prva destinacija biti će Dubrovnik, objavljeno je jučer na press-konferenciji ove aviokompanije, prenosi portal Croatianaviation.com.

Linija Uniteda prema Dubrovniku prometovat će iz New Yorka, preciznije, zračne luke punog imena Newark Liberty international Airport, jedne od tri zračne luke u službi New Yorka (uz LaGuardiu i John F. Kennedy). Kompanija u Europi ima niz odredišta, no zbog aktualne situacije sa pandemijom Covida-19 na određenim linijama trenutno nema letova isključivo zbog smanjene potražnje.  U nizu poznatih europskih destinacija iz New Yorka (u poslovnom ili turističkom smislu) sada se nalazi i Dubrovnik.

Prvi let prema Dubrovniku poletjet će iz New Yorka u četvrtak, 8. srpnja u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Noćni prekooceanski let prema Dubrovniku trajat će otprilike 8 sati i 55 minuta, s očekivanim slijetanjem u Dubrovnik iza 10 sati ujutro. Zrakoplovi tipa B767-300ER, kojih United Airlines ima 38 u floti, zadržat će se u Dubrovniku dva puna sata. Polijetanje iz Dubrovnika zakazano je u 12 sati i 15 minuta, let do New Yorka trajat će malo više od 10 sati, s očekivanim slijetanjem u New York u 16 sati i 25 minuta po lokalnom vremenu. Prvi odlazak iz Dubrovnika planiran je za subotu, 10. srpnja, pa će tako zrakoplov United Airlinesa ostati više od 24 sata u dubrovačkoj zračnoj luci.

Od početka srpnja do početka listopada zrakoplovi ovog poznatog američkog prijevoznika slijetat će u Dubrovnik svakog utorka, petka i nedjelje ujutro (polijetanje dan ranije iz SAD-a). Povratnu kartu na direktnom letu iz Dubrovnika za New York moguće je kupiti po cijeni malo većoj od 4500 kuna u ekonomskoj klasi na službenoj web stranici aviokompanije.

S obzirom na brojne američke turiste koji posjećuju Dubrovnik, kapacitet koji United nudi prema Dubrovniku ne bi trebalo biti problem popuniti, čak i u ovim kriznim vremenima. Na potezu su United i Croatia Airlines koji bi prije početka operacija trebali potpisati code-share ugovor i time omogućiti putnicima iz Zagreba da s jednim zaustavljanjem u Dubrovniku nastave svoje putovanje prema SAD-u.

United Airlines trebao bi u ljeto 2022. godine ponuditi još jednu liniju prema Hrvatskoj. Trenutno se radi na njenoj finalizaciji, što znači da bi broj turista iz SAD-a već ove godine mogao biti značajno veći nego prijašnjih godina. U prilog tome svakako će ići vijest koja se očekuje uskoro – ukidanje viznog režima za hrvatske državljane prilikom turističkih posjeta SAD-u.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.