STIŽU AMERIČKI GOSTI: Zrakoplovna tvrtka United Airlines pokreće liniju prema Dubrovniku

Foto: Unsplash

Američka zrakoplovna kompanija United Airlines pokreće liniju prema Hrvatskoj, a prva destinacija biti će Dubrovnik, objavljeno je jučer na press-konferenciji ove aviokompanije, prenosi portal Croatianaviation.com.

Linija Uniteda prema Dubrovniku prometovat će iz New Yorka, preciznije, zračne luke punog imena Newark Liberty international Airport, jedne od tri zračne luke u službi New Yorka (uz LaGuardiu i John F. Kennedy). Kompanija u Europi ima niz odredišta, no zbog aktualne situacije sa pandemijom Covida-19 na određenim linijama trenutno nema letova isključivo zbog smanjene potražnje.  U nizu poznatih europskih destinacija iz New Yorka (u poslovnom ili turističkom smislu) sada se nalazi i Dubrovnik.

Prvi let prema Dubrovniku poletjet će iz New Yorka u četvrtak, 8. srpnja u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Noćni prekooceanski let prema Dubrovniku trajat će otprilike 8 sati i 55 minuta, s očekivanim slijetanjem u Dubrovnik iza 10 sati ujutro. Zrakoplovi tipa B767-300ER, kojih United Airlines ima 38 u floti, zadržat će se u Dubrovniku dva puna sata. Polijetanje iz Dubrovnika zakazano je u 12 sati i 15 minuta, let do New Yorka trajat će malo više od 10 sati, s očekivanim slijetanjem u New York u 16 sati i 25 minuta po lokalnom vremenu. Prvi odlazak iz Dubrovnika planiran je za subotu, 10. srpnja, pa će tako zrakoplov United Airlinesa ostati više od 24 sata u dubrovačkoj zračnoj luci.

Od početka srpnja do početka listopada zrakoplovi ovog poznatog američkog prijevoznika slijetat će u Dubrovnik svakog utorka, petka i nedjelje ujutro (polijetanje dan ranije iz SAD-a). Povratnu kartu na direktnom letu iz Dubrovnika za New York moguće je kupiti po cijeni malo većoj od 4500 kuna u ekonomskoj klasi na službenoj web stranici aviokompanije.

S obzirom na brojne američke turiste koji posjećuju Dubrovnik, kapacitet koji United nudi prema Dubrovniku ne bi trebalo biti problem popuniti, čak i u ovim kriznim vremenima. Na potezu su United i Croatia Airlines koji bi prije početka operacija trebali potpisati code-share ugovor i time omogućiti putnicima iz Zagreba da s jednim zaustavljanjem u Dubrovniku nastave svoje putovanje prema SAD-u.

United Airlines trebao bi u ljeto 2022. godine ponuditi još jednu liniju prema Hrvatskoj. Trenutno se radi na njenoj finalizaciji, što znači da bi broj turista iz SAD-a već ove godine mogao biti značajno veći nego prijašnjih godina. U prilog tome svakako će ići vijest koja se očekuje uskoro – ukidanje viznog režima za hrvatske državljane prilikom turističkih posjeta SAD-u.

M.B.

Vaš komentar