Na Šolti krenuli radovi na cesti za novu turističku zonu Šipova

Foto: Općina Šolta

ŠOLTA – U turističkoj zoni Šipova, na otoku Šolti, započeli su radovi na izgradnji ceste. Nova turistička zona površine je cca 4,90 ha i namijenjena je izgradnji prvenstveno ugostiteljsko‐turističkih sadržaja, a u sklopu te namjene i drugih pratećih sadržaja.

– Ovo je početak realizacije velikog i važnog projekta za naš otok. Cesta sa svom pripadajućom infrastrukturom osnova je za buduću turističku zonu u prirodno očaravajućoj okolini koja ima veliki potencijal razvoja i time i zapošljavanja na otoku. Infrastruktura čija je izgradnja neophodna i jedan od bazičnih zahvata realizacije nove turističke zone. Potreba za osiguranjem novog razvojnog prostora turističke namjene Općine Šolta i šire, rezultirala je formiranjem nove ugostiteljsko‐turističke zone, čije su osnovne smjernice uređenja, nastavno na programsku dokumentaciju, određene planovima šireg područja – poručili su iz Općine Šolta.

Foto: Općina Šolta

Programom prostornog uređenja Republike Hrvatske stavljen je naglasak na potrebu razvoja gospodarstva, a time i turizma, osobito u obalnom području države.

– Osnovne prostorno razvojne značajke su: racionalno korištenje zemljišta i infrastrukture, nova radna mjesta, povećanje privlačnosti šireg prostora, dopadljivost programa i tipologije te prepoznatljiv identitet zone gdje će se prirodno i stvoreno skladno prožimati.

Osnova za to je izgradnja pristupne ceste, što je put ka razvoju otočne sredine, novim sadržajima i gospodarskom razvoju otoka Šolte, na mjestu gdje će mnogi, a posebno mladi naći svoje radno mjesto.

Prvi korak u budućnost je jučerašnjim početkom radova napravljen – smatraju iz ove otočke općine.

D.G.

Vaš komentar