1 min. čitanja

Na Šolti krenuli radovi na cesti za novu turističku zonu Šipova

Na Šolti krenuli radovi na cesti za novu turističku zonu Šipova
Foto: Općina Šolta

ŠOLTA – U turističkoj zoni Šipova, na otoku Šolti, započeli su radovi na izgradnji ceste. Nova turistička zona površine je cca 4,90 ha i namijenjena je izgradnji prvenstveno ugostiteljsko‐turističkih sadržaja, a u sklopu te namjene i drugih pratećih sadržaja.

– Ovo je početak realizacije velikog i važnog projekta za naš otok. Cesta sa svom pripadajućom infrastrukturom osnova je za buduću turističku zonu u prirodno očaravajućoj okolini koja ima veliki potencijal razvoja i time i zapošljavanja na otoku. Infrastruktura čija je izgradnja neophodna i jedan od bazičnih zahvata realizacije nove turističke zone. Potreba za osiguranjem novog razvojnog prostora turističke namjene Općine Šolta i šire, rezultirala je formiranjem nove ugostiteljsko‐turističke zone, čije su osnovne smjernice uređenja, nastavno na programsku dokumentaciju, određene planovima šireg područja – poručili su iz Općine Šolta.

Foto: Općina Šolta

Programom prostornog uređenja Republike Hrvatske stavljen je naglasak na potrebu razvoja gospodarstva, a time i turizma, osobito u obalnom području države.

– Osnovne prostorno razvojne značajke su: racionalno korištenje zemljišta i infrastrukture, nova radna mjesta, povećanje privlačnosti šireg prostora, dopadljivost programa i tipologije te prepoznatljiv identitet zone gdje će se prirodno i stvoreno skladno prožimati.

Osnova za to je izgradnja pristupne ceste, što je put ka razvoju otočne sredine, novim sadržajima i gospodarskom razvoju otoka Šolte, na mjestu gdje će mnogi, a posebno mladi naći svoje radno mjesto.

Prvi korak u budućnost je jučerašnjim početkom radova napravljen – smatraju iz ove otočke općine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.