1 min. čitanja

DODIJELJENE KVOTE ZA IZLOV PLAVOPERAJNE TUNE: Isplovit će ribarski brodovi sa Ugljana i Dugog otoka

DODIJELJENE KVOTE ZA IZLOV PLAVOPERAJNE TUNE: Isplovit će ribarski brodovi sa Ugljana i Dugog otoka
Foto: Wikimedia

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je dovršilo postupak odabira ponuditelja koji su stekli pravo na državne kvote za ribolov plavoperajne tune okružujućom mrežom plivaricom tunolovkom u 2021. godini, a kvote su ostvarile ribarske tvrtke sa Ugljana i Dugog otoka.

Na javni natječaj, koji je objavljen 7. travnja ove godine u Narodnim novinama, pristiglo je ukupno šest ponuda, od čega tri ponude za paket A  (pravo na izlov 49 780 kg tune) i tri ponude za paket B (33 680 kg). Povjerenstvo za odabir koje je 20. travnja otvorilo ponude, konstatiralo je da su sve ponude bile valjane, potpune, pravovremene i udovoljavale su uvjetima. Stoga je provedeno rangiranje sukladno propisanim kriterijima u Natječaju.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Na temelju provedenog postupka, kreirana je rang lista ponuditelja, te je u grupi A za dodjelu kvote odabrana tvrtka Mapa d.o.o. iz Kali sa otoka Ugljana koja je ostvarila najveći broj bodova, a u grupi B kvotu je dobila tvrtka Lukin Ribarstvo d.o.o. iz Sali na Dugom otoku. Sa obje tvrtke koje su ostvarile najveći ukupan broj bodova za paket A i paket B Ministarstvo će pokrenuti postupak sklapanja Ugovora.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.