1 min. čitanja

I UMAG OBILJEŽAVA DAN PLANETA ZEMLJA: Posađeno 30 novih stabala na gradskoj šetnici

I UMAG OBILJEŽAVA DAN PLANETA ZEMLJA: Posađeno 30 novih stabala na gradskoj šetnici
Foto: Grad Umag

Grad Umag i gradska tvrtka Komunela tijekom ovoga tjedna su u okviru akcije UmaGOgreen obilježili Dan planeta Zemlje sadnjom novih 30-ak stabala uz novu trasu umaške šetnice na relaciji Špina – Sveti Pelegrin.

Kako prenosi portal Istarski.hr, Umag se i ove godine uključio u hvalevrijednu akciju „Zasadi stablo, ne budi panj“ posadivši u ožujku 80-ak stabala na predjelima Sveti Pelegrin, Moela, Komunela, Punta, u centru grada i u dvorištima predškolskih i školskih ustanova, čime su ti dijelovi grada pretvoreni u sve ljepše i ugodnije mjesto za provođenje slobodnog vremena sugrađana i turista.

Još ranije, krajem 2020. godine, uz potok od Novigradske ulice posađena je i „Aleja dobrovoljnih darivatelja krvi“. U okviru ovog projekta Grad Umag i komunalno poduzeće Komunela posadili su 40 lipa uz potok, a koji će u skoroj budućnosti biti pretvoren u šetalište.

Cilj je projekta posvetiti svaku lipu po jednoj ženskoj osobi koja je krv darovala 50 puta i više, odnosno svakoj muškoj osobi koja je krv darovala 100 puta i više. Zasad je 13 sugrađana „dobilo“ svoju lipu u navedenoj aleji, a gradske vlasti očekuju da će se uz aleju pojaviti još mnogo imena plemenitih darivatelja krvi, poručuju iz Grada Umaga.

Na umaškoj rivi, čija je rekonstrukcija pri kraju, stvorena je nova zelena hortikulturna zona površine 2.400 m2 čime se dodatno proširuje zeleni pojas Umaga, a istu krase nove lagostremije i crnike. Ovaj se dio šetnice savršeno nadovezuje na park Humagum kojeg obogaćuje i jedinstveni mediteranski park.

Grad Umag, kao grad koji se razvija i raste, kontinuirano ulaže u hortikulturno uređenje i komunalnu infrastrukturu. Održivi razvoj, ekološki pristup, odgovorno gospodarenje resursima te kontinuirani razvoj komunalne infrastrukture osnovni su principi kojih se Grad Umag drži kako bi svojim sugrađanima osigurao zdravu i sigurnu sredinu za život. Rezultati truda i rada dokazuju kako se Umag nalazi na vrhu ljestvice najuređenijih i najrazvijenijih jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj, čime se i ponosi.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.