1 min. čitanja

UGLJAN Osniva se Centar za istraživanje otočana

UGLJAN Osniva se Centar za istraživanje otočana
Foto: Boris Kačan

PREKO – Na otočiću Ošljaku nedaleko Preka na Ugljanu uskoro bi trebao zaživjeti Centar za istraživanje otočana, u kojemu će se provoditi interdisciplinarno istraživanje otočnog stanovništva, ponajprije demografskih obilježja i procesa, a posebno otočnoga iseljeništva.

Kako prenosi Antena Zadar, sporazum o suradnji pri osnivanju i razvoju budućeg centra na Ošljaku u srijedu su potpisali rektorica Sveučilišta u Zadru dr. Dijana Vican i načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Sveučilište i Općina Preko surađivat će u zajedničkoj prijavi međunarodnih kompetitivnih znanstvenih i stručnih projekata, aktivnosti popularizacije znanosti, izradi stručnih projekata, studija, elaborata i slično u domeni civilnoga društva i gospodarskog sektora, izvođenju predavanja i gostovanja na pojedinim kolegijima koji se izvode u sklopu studijskih programa Sveučilišta te ostalim sadržajima od zajedničkog interesa.

Prostor je osiguran u zgradi nekadašnje osnovne škole na Ošljaku, na površini od 187 metara četvornih, za koju će Općina na Sveučilište prenijeti pravo građenja na 25 godina, s mogućnošću produljenja tog roka.

Uz rektoricu Vican i načelnika Brižića potpisivanju sporazuma u Rektoratu nazočili su prorektor Sveučilišta dr. Josip Faričić, predstavnik Mjesnog odbora Ošljak Damir Valčić, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, razvoj i EU fondove Općine Preko Dražena Strihić te direktor TZ Općine Preko Ivan Košta.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.