1 min. čitanja

Dubrovački komunalci uklonili ilegalni odašiljač Hrvatskog Telekoma na Koločepu

Dubrovački komunalci uklonili ilegalni odašiljač Hrvatskog Telekoma na Koločepu
Foto: Facebook

DUBROVNIK – Hrvatski Telekom d.d. je, postupajući prema Rješenju Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, uklonio komunikacijsku antenu i bazu stanicu sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte.

Radnje Grada Dubrovnika usmjerene prema uklanjanju antenskog sustava sa zgrade u samom središtu Donjeg Čela na otoku Koločepu urodile su plodom, pohvalili su se iz Upravnog odjela za  komunalne djelatnosti  Dubrovačko-neretvanske županije.

Hrvatski Telekom je, po nalogu Grada Dubrovnika, još u mjesecu ožujku 2020. godine obustavio odašiljanje mobilnog signala, a sustav koji od tada nije bio u funkciji sada je i konačno uklonjen.

Podsjećaju da je Grad Dubrovnik pokrenuo i pravne postupke za uklanjanje bespravno postavljenih telekomunikacijskih antena i baznih stanica, među kojima su i sustavi na zgradi HEP-a u naselju Šipčine.

Naime, novom Odlukom o komunalnom redu propisano je da se bazne stanice i telekomunikacijske antene smiju postavljati samo uz odobrenje gradskog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, odnosno Konzervatorskog odjela u Dubrovniku ako se postavljaju u povijesnoj jezgri.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.