1 min. čitanja

U Dubrovniku započelo cijepljenje turističkih radnika

U Dubrovniku započelo cijepljenje turističkih radnika
Foto: Gustavo Fring / Pexels

DUBROVNIK – U sportskoj dvorani u Gospinu polju započelo je organizirano cijepljenje turističkih djelatnika. Kako doznaje portal Dubrovniknet, danas bi se trebalo cijepiti 450 osoba. Prema viđenom, odaziv je dobar. Najavljena je i posjeta ministrice turizma i sporta Nikolina Brnjac punktu organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika.

Podsjetimo, organizirano cijepljenje turističkih djelatnika započinje danas, 23. travnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon Dubrovnika, sukladno prioritetima i planu cijepljenja, krenut će se s cijepljenjem turističkih djelatnika i u svim ostalim turističkim destinacijama.

U prvoj prioritetnoj skupini za cijepljenje su zaposlenici koji ostvaruju veće kontakte prema gostima i oni koji zbog prirode posla nisu u mogućnosti osigurati kvalitetnu fizičku distancu u zatvorenim prostorima ili su izravno u kontaktu s proizvodima koji idu pred gosta, dok su u drugoj prioritetnoj skupini zaposlenici koji poslove mogu obavljati bez bliskog izravnog kontakta s gostima te ostvaruju povremene kontakte prema gostima i u obavljanju posla mogu osigurati epidemiološku distancu.

Punkt je obišla ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je izjavila kako je Dubrovnik izabran za početak cijepljenja zbog svojega značaja kao turističkog odredišta, javlja Hina, a prenosi Index.

– Projektom ‘Safe stay in Croatia’ razvili smo sve standarde. Šaljemo gostima poruku sigurnosti pa je važno da se turistički djelatnici odazovu u što većem broju – rekla je Brnjac.

Dodala je kako se cijepljenje nastavlja organizirano i po ostalim županijama jer su turistički djelatnici prioritet. Očekuje da svi koji iskažu želju budu procijepljeni prije početka sezone.

Napomenula je kako je 70 posto turističkih djelatnika pokazalo interes za cijepljenje.

Vlada će osigurati antigenske testove za goste, uz simboličnu cijenu, a na nama je da se pridržavamo epidemioloških mjera, najavila je ministrica turizma.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.