1 min. čitanja

VIDEO Na Pagu izvodio radove bagerom, pa naišao na dvije bombe i raketu!

VIDEO Na Pagu izvodio radove bagerom, pa naišao na dvije bombe i raketu!
Foto: MUP

PAG – U srijedu, 21. travnja u Gajcu na otoku Pagu je građanin prilikom izvođenja radova bagerom pronašao dvije ručne bombe, te je pregledom šireg mjesta pronađena i polivalentna raketa.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo  je bombe i pohranio ih u skladište do uništenja, a s obzirom da polivalentna raketa nije bila sigurna za daljnji transport i skladištenje, ona je uz poduzimanje mjera sigurnosti od strane policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu na sigurnom mjestu uništena.

Jučer su je građanin u šumskom predjelu mjesta Razvala pronašao raketu ručnog bacača tzv. OSA, a u Otočcu je građanin dragovoljno predao automatsku pušku s 3 pripadajuća spremnika i 31 komad puščanog streljiva.

Policija moli građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Policija se zahvaljuje svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.