1 min. čitanja

VIDEO Šetnica od Duilova do Stobreča duga 1700 metara sve bliže realizaciji

VIDEO Šetnica od Duilova do Stobreča duga 1700 metara sve bliže realizaciji
Foto: Youtube / Screenshot

SPLIT/STOBREČ – U sklopu velikog infrastrukturnog projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin” izgradit će se 1700 metara trase cjevovoda sa servisnom prometnicom uz more.

Projekt izgradnje cjevovoda od Bačvica do UPOV Stupe u planiranoj ukupnoj vrijednosti od približno 253 milijuna kuna (s  PDV-om) koji obuhvaća dionicu Duilovo-Stobreč  s obalnim nasipom i servisnom prometnicom, financiran je dijelom iz europskih bespovratnih sredstava iz Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin.

Ukupna vrijednost cijelog projekta aglomeracije Split-Solin  iznosi 1.791.760.602,63 kn, koja se sa 975.315.032,88 kn, odnosno 68,71% prihvatljivih troškova financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Preostalih 444.093.449,22 kuna ili 31,29% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Realizacija projekta aglomeracije Split – Solin dugi je niz godina bila  blokirana tužbom male skupine nezadovoljnih građana, predvođenih Nebojšom Kneževićem, koji su osporavali izdane lokacijske dozvole te se konačno moglo krenuti u njegovu realizaciju nakon presude Visokog upravnog suda u rujnu 2020. godine.

Investitor cjevovoda i servisne prometnice je Vodovod i kanalizacija d.o.o Split, a Grad Split će sudjelovati u troškovima hortikulturnog rješenja i popločanja servisne prometnice po infrastrukturnom nasipu na dionici Duiolovo-Stobreč koja će ujedno biti u funkciji obalne šetnice.

Osim izgradnje servine prometnice, predviđeno je i ozelenjavanje autohtonim sortama stablašica i niskog raslinja. Šetnicu će tako uljepšavati približno 559 komada drveća, 4087 grmolikih biljaka i 2377 tradicionalnih  dalmatinskih biljaka poput lavande i ružmarina.

Nova morska vizura grada bit će idealna za šetnje, druženja i vožnje biciklom. Građani će uskoro uživati u atrakciji koja će dati poseban ugođaj gradu.Dok čekate potpunu realizaciju, uživajte u realističnom prikazu šetnice i njenih sadržaja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.