1 min. čitanja

Ruralnim područjima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 3,3 milijuna kuna

Ruralnim područjima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 3,3 milijuna kuna
Foto: Boris Kačan

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u subotu, 24. travnja 2021. godine, u nazočnosti župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića i gradonačelnika Grada Opuzena Ive Mihaljevića uručila ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti veće od 3,3 milijuna kuna za pokretanje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim krajevima.

Realizacijom ovih projekata otvaraju se nova radna mjesta, razvijaju se usluge u ruralnim područjima, šire se djelatnosti obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva kroz razvoj turističke djelatnosti, rekonstrukciju i opremanje kušaonice, nabavu poljoprivredne i vinogradarske mehanizacije za potrebe pružanja usluga drugim poljoprivrednim gospodarstvima i lokalnom stanovništvu te usluge obrade zemljišta i nasada.

– Veseli činjenica da hrvatski poljoprivrednici sve više prepoznaju interes u razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, one razvijaju i osnažuju gospodarstva i jačaju kvalitetu života u ruralnim krajevima, zbog čega smo upravo u tu svrhu te zbog velikog broja kvalitetnih projekata povećali iznos raspoloživih sredstava za 100 milijuna kuna u okviru Programa ruralnog razvoja – istaknula je tom prilikom ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ugovoreno 313 milijuna kuna, od kojih je isplaćeno gotovo 200 milijuna kuna, uz isplaćena dodatna 222 milijuna kuna potpora dohotku poljoprivrednika.

U županiji je za razvoj gospodarstava i njihovog poslovanja isplaćena potpora u ukupnom iznosu od 50 milijuna kuna, a samo kroz mjeru „M21 – Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“ ugovorena je i isplaćena ukupna vrijednost potpore veće od 17 milijuna kuna putem 107 ugovora.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.