1 min. čitanja

Ronilački klub IV. gardijske brigade razvio studiju povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine

Ronilački klub IV. gardijske brigade razvio studiju povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine
Foto: Ljiljana Zmijanović

SPLIT – Kroz natječaj “Županija za tebe” Splitsko-dalmatinske županije, ronilački klub IV. gardijske brigade Split razvio je studiju razvoja mjera povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine te županije.

Postalo je puno jednostavnije zasnovati obitelj, studirati u drugom gradu, educirati se u IT-u, provoditi studije podmorja, nadograditi kuću ili se baviti poduzetništvom i gospodarstvom.

Do sada je ostvareno čak 747 potpora u osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije. Prosječan iznos ovih poticaja iznosio je 18.536,06 kuna uz ukupnu vrijednost od 15.800.000,00 kuna.

Iz Županije ističu da se osim gospodarskih poticaja, ulaže poseban trud u brizi o moru i njegovim vrijednostima. U projekt Pomorsko je dobro uključio se  i ronilački klub IV. gardijske brigade Split i na temelju istraživanja razvio studiju razvoja mjera povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine županije

.

Za napredak ovog projekta izdvojeno je 80.000,00 kuna. Predsjednik Kluba Ćiro Ugrin ponosan je što se mogao uključiti u ovaj hvalevrijedan projekt.

– Projektu smo se pridružili s ciljem da se stanje u moru na ovom području popravi – kazao je Ugrin.

Do realizirane ideje možete doći i vi. Posjetite stranicu Županija za tebe gdje možete provjeriti sve javne natječaje za potpore Splitsko-dalmatinske županije, pa možda i vaše interese pretvoriti u stvarnost.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.