1 min. čitanja

KOMUNIKOLOZI OCIJENILI: Hrvatska udruga turizma najbolja u kriznoj komunikaciji

KOMUNIKOLOZI OCIJENILI: Hrvatska udruga turizma najbolja u kriznoj komunikaciji
Foto: Pixabay

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), krovna udruga komunikacijske industrije u Hrvatskoj, proglasila je komunikaciju Hrvatske udruge turizma (HUT) u prošloj turističkoj sezoni najboljim komunikacijskim projektom u 2020. godini u segmentu krizne komunikacije.

Kako prenosi Glas Istre, projektu “Hrvatska – najbolja na Mediteranu” koji je predstavio sve komunikacijske aktivnosti HUT-a na hrvatskom i stranim tržištima realiziranom prošle sezone, stručni žiri HUOJ-a dodijelio je “Grand Prix za krizno komuniciranje”.

HUT, na čijem je čelu je Veljko Ostojić, je u prijavi projekta poseban naglasak stavio na dva projekta koja su napravila značajan iskorak u komunikaciji i percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije, što je bilo ključno za ostvarivanje turističkog prometa prošle sezone. Prvi je specijalizirani tjedni newsletter “Croatia Tourism and Travel” koji se od početka lipnja prošle godine šalje na hrvatskom, engleskom, njemačkom i slovenskom jeziku na više od tisuću adresa medija, hotelijera, turoperatora, raznih institucija, veleposlanstava i predstavništava HTZ-a u Hrvatskoj i na ključnim emitivnim tržištima.

Drugi projekt je regionalni “korona tracker” – web stranica pokrenuta s ciljem pokazivanja epidemiološke situacije po regijama, s posebnim fokusom na obalna područja na kojima je u prošloj sezoni situacija bila većinom značajno povoljnija od epidemiološke situacije u ostatku Hrvatske, a često i bolja od situacije na domicilnim tržištima iz kojih dolazi najveći broj turista.

Kontinuiranom prisutnošću u medijima HUT je prošle godine ostvario više od 2.500 medijskih objava u Hrvatskoj (otprilike osam medijskih objava dnevno), od čega više od 70 intervjua, objava i tema u stranim medijima i to na najvažnijim emitivnim tržištima. Projekt ”Hrvatska – najbolja na Mediteranu” zajednički su prijavili HUT i komunikacijska agencija 404.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.