NOVA ZRAKOPLOVNA TVRTKA U HRVATSKOJ Letovi s Jadrana prema zapadnoj Europi

Foto: Pixabay

Hrvatski start-up zračni prijevoznik ETF Airways nova je hrvatska privatna aviokompanija koja će charter zrakoplovnim linijama povezati jadransku obalu i zemlje zapadne Europe.

Kako piše portal exyuaviation, ETF Airways je za svoju glavnu bazu izabrao Dubrovnik, a u nadolazećim bi tjednima tvrtka trebala preuzeti svoj prvi zrakoplov Boeing 737-800, mlažnjak star 17 godina koji je unajmljen od tvrtke AerCap.

Zrakoplov će se koristiti za charter letove, a nova trvrtka ETF je finalizirao i ugovor o zakupu drugog zrakoplova, B737-800, koji se trebao pridružiti floti tijekom ljeta. Do sljedećeg ljeta planiraju zakupiti i treći zrakoplov, a kompanija bi do 2025. godine trebala raspolagati s ukupno sedam zrakoplova.

S obzirom na to da će kompanija biti registrirana u Europi, moći će letjeti preko svih tržišta unutar Europske unije. Nedavno je završeno i zapošljavanje budućeg kabinskog osoba koje trenutačno prolazi obuku. ETF je također u potrazi za novim partnerima, tvrtkama i brokerima za ACMI i charter poslovne mogućnosti širom svijeta.

M.B.