EASYJET SMANJIO BROJ LINIJA PREMA HRVATSKOJ: Letovi iz Švicarske i Njemačke za Split

Foto: Pixabay

Još jedan niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, britanski EasyJet, u svom redu letenja od početka svibnja ima najavljene tri linije prema Hrvatskoj.

Kako prenosi portal Croatianaviation.com, EasyJet, jedan od najznačajnijih avioprijevoznika prisutan u hrvatskim zračnim lukama, drastično je smanjio brj letova širom Europe, a to su smanjenje osjetile i hrvatske zračne luke.

Od početka svibnja EasyJet planira obavljati redovan međunarodni promet na svega tri linije prema Hrvatskoj, a sve tri usmjerene su na promet prema Zračnoj luci Split.

Iako je kompanija na početku ove godine nudila brojne međunarodne linije već od travnja prema četiri hrvatske zračne luke – Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, do realizacije najavljenih letova ipak nije došlo.

Kompanija je u travnju, u razdoblju od 10. do 24.04. obavila tri povratna leta na liniji Ženeva – Dubrovnik – Ženeva, no letova na ovoj liniji za svibanj nema u ponudi. EasyJet planira obnoviti promet između Ženeve i Dubrovnika tek u lipnju.

Što se tiče Zračne luke Split, EasyJet je 03. travnja obnovio promet na liniji Ženeva – Split – Ženeva te će ista nastaviti prometovati i u svibnju, jednom tjedno, svake subote. Linija Basel – Split – Basel u travnju je prometovala dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, dok će u svibnju prometovati jednom tjedno, također subotom.

Ovaj će avioprijevoznik od 01. svibnja ipak obnoviti promet na još jednoj liniji prema Splitu. Naime, od navedenog datuma uvodi se linija iz Berlina koja će također imati jedan let tjedno – subotom.