2 min. čitanja

JE LI OVO NAJAVA DOBRE TURISTIČKE SEZONE: Više od 180 zrakoplovnih linija prema Hrvatskoj

JE LI OVO NAJAVA DOBRE TURISTIČKE SEZONE: Više od 180 zrakoplovnih linija prema Hrvatskoj
Foto: Pixabay

Prema analizi trenutno aktivnih, ali i najavljenih aviolinija, koju je napravila Hrvatska turistička zajednica, u ljetnoj sezoni 2021. prema Hrvatskoj u najavi je prometovanje više od 180 aviolinija. Najveći broj avio linija očekuje se s tržišta Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Poljske.

– Mnoge aviokompanije uvele su i najavile letove prema Hrvatskoj na temelju turističke potražnje i interesa koji je vrlo izražen za našom zemljom na brojnim tržištima. Uvelike nam pomaže i pozicija Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije. Naravno, konačni će rezultati u ovoj godini ponajviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj pa i ovom prilikom sve građane, partnere, turističke djelatnike i sve ostale pozivam na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Samo tako možemo obraniti prošlogodišnju poziciju vodeće turističke destinacije Mediterana – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će hrvatske i inozemne destinacije povezivati i nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines.

Kada govorimo o linijama s tržišta Velike Britanije, Ryanair najavljuje letove iz Liverpoola, Edinbourgha i Newcastla za Zadar, British Airways najavljuje letove iz Londona za Split, Dubrovnik i Pulu, dok će EasyJet povezivati London s Pulom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom.

Iz ove kompanije također najavljuju još nekoliko letova iz gradova kao što su Glasgow, Bristol, Belfast i Manchester, a koji će također biti povezani s hrvatskim zračnim lukama. Jet2.com najavljuje letove iz Manchestera za Pulu, Split i Dubrovnik, a hrvatske zračne luke će aviolinijama povezivati i sa gradovima Leeds, Birmingham i Newcastle.

Lufthansa s tržišta Njemačke najavljuje uvođenje linije Frankfurt-Rijeka, a također se planira i linija Zagreb – München, dok bi Ryanair tijekom ljetnih mjeseci trebao povezivati Zadar sa zračnim lukama Berlin, Köln, Karlsruhe i Memmingen, a dodatno planiraju uvođenje linije koja će Zagreb povezivati s Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom i Memmingenom.

Hrvatske i njemačke destinacije povezivat će i aviokompanija Eurowings, koja će u svibnju obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Aktivni će biti i letovi Condora, koji će u ljetnoj sezoni, od sredine svibnja, pokrenuti tri linije prema zračnoj luci Split iz Münchena, Düsseldorfa i Frankfurta.

Dodajmo kako će hrvatske i francuske destinacije povezivati letovi aviokompanija Air France, Transavia, Ryanair i Volotea, s tržištem Poljske hrvatske će destinacije biti povezane letovima aviokompanija LOT, Wizz Air, Smartwings, Ryanair i Buzz, a naša će zemlja biti povezana i s brojnim aviolinijama s tržišta kao što su Austrija, Belgija, Češka, Italija, Irska, Nizozemska, Rusija, Ukrajina, SAD, skandinavske zemlje, Švicarska, Španjolska, Grčka, Portugal, Latvija, Izrael, Katar i druga.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.