1 min. čitanja

OSIGURANA SREDSTVA ZA DOVRŠENJE MOSTA U VRBOSKOJ: 13. svibnja most će u potpunosti biti obnovljen

VRBOSKA – Općina Jelsa na otoku Hvaru objavila je u utorak da je potpisala ugovor sa Ministarstvom regionalnog razvoja o korištenju 500.000 kuna bespovratnih sredstava namijenjenih zatvaranju financijske konstrukcije za gradnju mosta u mjestu Vrboska.

Sredstva su dobivena prijavom na natječaj koji je raspisalo to Ministarstvo, a ugovor su u Splitu potpisali gradonačelnik Jelse Nikša Peronja i ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak.

Tom je prilikom Peronja naglasio kako je projekt obnove mosta pri samom kraju, te da će se od 10. do 13. svibnja dovršiti spajanje konstrukcije mosta sa obje strane obale čime će most u potunosti biti  gotov.

Gradonačelnik Peronja je za Morski HR potvrdio da je općina sa više strana osigurala sredstva za obnovu mosta.

– Dio novca namaknut je od Županije splitsko-dalmatinske, dio je osiguran javljanjem na nekoliko prethodnih natječaja raspisanih od strane nekoliko ministarstava, a dio je iz vlastite blagajne osigurala općina Jelsa. „Sredstva su osigurana i most će u prvoj polovini svibnja biti gotov, to je najvažnije – kazao je gradonačelnik.

Peronja je na svojoj Facebook stranici pripomenuo kako je općina Jelsa izuzetno uspješna u povlačenju sredstava po raspisanim natječajima, bilo od Županije, raznih ministarstava, ili iz EU fondova, te da su rezultati tih aktivnosti vidljivi širom općine.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.