Pelješki most bit će spojen do listopada, kad ćemo u potpunosti ostvariti teritorijalni integritet

Foto: gov.hr

Premijer Andrej Plenković je svratio do Dubrovačko-neretvanske županije, gdje je posjetio gradilište Pelješkog mosta. Prvi put se zna i datum – bit će spojen do listopada ove godine.

Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković započeo je u Komarni obilaskom radova na gradnji Pelješkog mosta. Čestitao je izvođačima radova – tvrtkama China Road and Bridge Corporation i Hrvatskim cestama te izvođačima koji rade pristupne ceste – Strabagu i Avaxu.

– Danas smo po prvi puta imali prigodu prošetati se Pelješkim mostom, preostaje samo montirati još 24 elementa rasposnke konstrukcije, koje trebaju doći iz Kine tijekom svibnja. Izvijestili su nas, dodao je kako će most s elementima rasponske konstrukcije biti spojen do listopada ove godine – kazao je Andrej Plenković.

– To znači da napredujemo i u tom trenutku ćemo ostvariti naš ključni cilj, ne samo povezivanja juga Hrvatske s ostalim dijelom Dubrovačko-neretvanske županije, već ćemo ostvariti teritorijalni integritet. To je dugoročno gledano najveće postignuće ovoga projekta, vrijednog 526 milijuna eura, koji se sufinancira europskim sredstvima – rekao je premijer.

Foto: gov.hr 

Zahvalio je još jednom svima koji sudjeluju “u najvećem građevinskom pothvatu”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Probijen tunel koji spaja Pelješki most i pristupne ceste

Vaš komentar