ORC KUP U šibenskom arhipelagu ovog vikenda jedri 12 posada

Foto: Dragan Zrnčević

ŠIBENIK – D-Marin Mandalina i Jedriličarski klub Val ovaj vikenda ugošćavaju Šibenik ORC Cup. Regata počinje u subotu, 1. svibnja u 12 sati, a 12 posada će svoje snage odmjeriti u prekrasnom šibenskom arhipelagu, piše Šibenski portal.

Druga ovogodišnja regata će se jedriti dva dana, a najbolji će biti proglašeni u nedjelju nakon povratka s mora. Predviđena su četiri jedrenja u štap polju i jedno navigacijsko jedrenje te će se nagraditi tri prvoplasirane jedrilice u svakoj klasi.

D-Marin Hrvatska dugogodišnji je ponosni sponzor i domaćin niza međunarodnih natjecanja, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Posljednju ORC regatu Prvenstva Hrvatske D-Marin Mandalina ugostila je u studenom prošle godine i to također u suradnji s JK Val iz Šibenika.

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od 20 godina, a riječ je o sustavu razvrstavanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući ovom sustavu, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.

Foto: Dragan Zrnčević

D-Marin kroz sponzorstva promiče jedriličarski sport i rekreacijski jahting, ali i destinacije u kojima se natjecanja održavaju. U kompaniji smatraju kako je to od iznimne važnosti za pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi.

O atraktivnosti Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija za nautičare, govori i činjenica što je za predstojeći vikend, kada se i održava regata, za sve tri D-Marin marine Borik, Dalmacija i Mandalina najavljeno i stotinjak isplovljavanja nautičara koji su jedva dočekali početak plovidbe i početak nautičke sezone na Jadranu, , piše Šibenski portal.

I.B.

Vaš komentar