Šibenski veslači prepuni dojmova stigli sa Svjetskog veslačkog kupa

Foto: Julia Kowacic

ZAGREB/ŠIBENIK – Prepuni dojmova iz Zagreba su se vratili šibenski veslači, gdje su, kako kažu, imali čast, sreću i zadovoljstvo pratiti utrke finalnog dana prve regate za Svjetski veslački kup.

– Ne znamo kome bi više zahvalili, koga bi prvog pohvalili… naime, uobičajeno je to najprije učiniti onima koji su pokazali da su sadašnjost i budućnost CRO-veslanja: sestrama Josipi i Ivani (dame jel’te idu prve), pa Valentu i Martinu, pa Ivanu, Patriku, Antonu i Marku, pa (za nas) olimpijskom zlatnom Damši. Uobičajeno ne zaboravljamo ukazati na nesumnjive zasluge trenera (“Katice” za koješta), članova obitelji (hvala mame, tate, supruge, tete, ujaci..), matičnih klubova (hvala jer radite vjerujući da će netko iz neke generacije “isplivati”) i HVS-a (trebalo je imati ideju i znanje&hrabrost za realizaciju ideje)! Također, uz sve nabrojene ogromno HVALA ide svim onim curama i momcima (ponajviše ex-veslačicama i veslačima) koje/i su bile/i marljivi mravi velikog i kompliciranog mravinjaka zvanog WRC I – Zagreb – kaže predsjednik šibenskog Veslačkog kluba “Krka”  Dražen Crnogaća.

– Međutim, u nizu sjajnih komentara (redom) oduševljenih pratitelja/sudionika/navijača našeg sporta nismo primijetili da su se sjetili sami sebe pa evo to mi činimo: hvala stotinama vas koje ni ograda ni zabrana pristupa tribinama (zbog zla zvanog Covid-19) nisu spriječile da burno pratite svaku trku, da budete onaj važni dodatni, a kod nekih možda i presudni poticaj za još više, jače i bolje gore navedenih cura i momaka, hvala svima vama koji ste dali sebe u ovoj prelijepoj priči! Oni koje mi nazivamo “tiha većina u Hrvatskoj”, sad su pokazali koliko mogu biti glasni i koliko to može biti poticajno u ostvarenju zajedničkog cilja! – poručuje Crnogaća.

Slijedi novi važan ispit za šibenske veslačice i veslače

– Od 15. do 17. svibnja Josipi i Ivani, Ivanu, Patriku, Antonu i Marku slijedi novi važan ispit – kvalifikacijska regata za OI koja će se održati u Lucernu. Nadamo se da će im fotografije koje slijede ovaj tekst (ili su mu zapravo prethodnica?) dati još nijansu poticaja u nastojanju da se plasiraju u Tokio. Valent i Martin, jednako kao i Damša, kao pravi odlikaši, oslobođeni su tog ispita – školskim rječnikom rečeno: njih trojica mogu na fakultet i bez maturalnog ispita jer su sve razrede položili s odličnim! – poručuje Crnogaća.

Na kraju još jednom ponovimo: Josipa, Ivana, Valente, Martine, Ivane, Patrik, Antone, Marko, Damire… kapa do poda, prvog dana svibnja 2021. godine bile/i ste maestralne/i! Hvala vam na tome!

I.B.