1 min. čitanja

Polaznici Ratne škole s predstavnicima Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske

Polaznici Ratne škole s predstavnicima Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske
Foto: Grad Split

SPLIT – U sklopu nastavne posjete Splitsko-dalmatinskoj županiji, predstavnici Grada Splita i Županije primili su u vili Dalmaciji polaznike 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” na čelu s načelnikom škole brigadirom Mijom Kožićem.

Polaznicima Ratne Škole dobrodošlicu u grad pod Marjanom u ime gradonačelnika poželio je njegov zamjenik Nino Vela izrazivši uvjerenje da će svi polaznici tijekom školovanja steći sva potrebna vojna znanja i stručnosti. Također, ugodan boravaka u Splitu polaznicima škole izrazio je  i dožupan Luka Brčić. Kako je pojasnio brigadir Kožić, studijska putovanja važan su dio programa Ratne škole, jer se polaznici iz prve ruke informiraju o značajnim kulturnim, znanstvenim, političkim, gospodarskim strateškim tvrtkama, kritičnom infrastrukturom i religijskim ustanovama u Hrvatskoj.

Tijekom studijskog putovanja na području Splitsko-dalmatinske županije, dodao je brigadir Kožić, polaznici će se  upoznati s njezinim prirodnim vrijednostima i resursima, investicijskim potencijalima, te aktivnostima i projektima koji se provode za razvoj ovih krajeva.

U nastavku prijema bilo je riječi o više stručnih tema, pri čemu se zamjenik splitskog gradonačelnika referirao o djelovanju sustava Civilne zaštite u Splitu, pri čemu je posebno naglasio važnost  rada Javne vatrogasne postrojbe grada.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike Oružanih snaga, kao i druge državne dužnosnike.

U tijeku je školovanje 23. naraštaja Ratne škole, koji pohađa 17 polaznika od kojih je jedanaest polaznika iz RH, te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti. Sastanku su nazočili i pročelnica Ureda Grada Marina Protić te Damir Gabrić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za branitelje.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.