2 min. čitanja

TRAČAK TURISTIČKOG OPTIMIZMA Kruzeri se vraćaju na Jadran

TRAČAK TURISTIČKOG OPTIMIZMA Kruzeri se vraćaju na Jadran
Foto: Boris Kačan

Hrvatske luke će ticati sva tri broda koje je MSC Cruises rasporedio za plovidbu istočnim Mediteranom. I Costa Cruises će brodom Costa Luminosa u itinereru imati Dubrovnik, baš kao i Hapag-Lloyd Cruises.

Kruzing kompanije u pandemiji koronavirusa bile su definitivno među najteže pogođenima. Pandemija je lani praktički prekinula čitav putnički promet na velikim plovećim hotelima, međutim, kompanije su ove godine počele povratak na scenu, uvodeći stroge protokole testiranja i ponašanja na brodovima, putovanja u takozvanim balonima, a neke su počele uvjetovati posadama ukrcaj time da su cijepljeni. Isto tako, neke i same već cijepe svoje posade, piše Novi list.

Tako je ovog tjedna MSC Cruises objavio početak programa cijepljenja protiv COVID-19 za sve članove posade. U početnoj fazi MSC Cruises će dati prednost članovima posade s 10 brodova koji su najavljeni u programu krstarenja za ljeto 2021. na Mediteranu i sjeveru Europe, onima koji bi trebali ponovo zaploviti Karibima iz američkih luka, kao i ostalima koji se pripremaju za ponovnu plovidbu. Posada perjanice flote, broda MSC Virtuose, bit će cijepljena uoči prvog krstarenja iz Southamptona oko Ujedinjenog Kraljevstva s polaskom 20. svibnja. Plan je, kažu u kompaniji, da se sve posade na brodovima MSC Cruisesa cijepi protiv COVID-19.

Foto: Wikimedia

Otvaranje granica

U prvim ovogodišnjim najavama, kompanije su svoje brodove stavljale u pogon u područjima s visokom procijepljenošću, tako da je u prvoj fazi mnogima u fokusu bio Izrael, a brojne su najave i za Ujedinjeno Kraljevstvo. U najavljenim ljetnim itinererima svoje mjesto vraća i Hrvatska, i to u pravilu Dubrovnik.

Sve je to daleko od onoga prije pandemije, ali jasan znak da se i sektor kruzinga budi. U MCS-u najavljuju kako će ovog ljeta njihovih 10 brodova ploviti Mediteranom i sjeverom Europe na itinererima i lukama u Italiji, Malti, Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu uz plan dodavanja francuskih, španjolskih i ostalih luka kako sve više zemalja bude otvaralo svoje granice i ublažavalo ograničenja međunarodnih putovanja, piše Novi list.

Hrvatske luke će ticati sva tri broda koje je MSC Cruises rasporedio za plovidbu istočnim Mediteranom, pa će tako MSC Orchestra, koja će zaploviti početkom lipnja iz Venecije posjećivati grčke otoke Krf i Mykonos te Dubrovnik, u Dubrovnik će dolaziti i MSC Splendida koja počinje plovidbom sredinom lipnja s ukrcajem u Trstu i Bariju, dok će MSC Magnifica, koja bi trebala zaploviti 20. lipnja, uz Grčku, ticati i Split. A koliko je ustvari poželjna visoka procijepljenost stanovništva, pokazuje i detalj iz itinerera ove kompanije kako će najnovija perjanica flote biti dostupna samo za britanske turiste, bez obzira čekaju li još svoj termin za cijepljenje protiv COVID-19 ili su već cijepljeni.

Alenka Juričić Bukarica

PROČITAJTE JOŠ:

MSC Cruises predstavlja prvog humanoidnog robotskog barmena

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.