2 min. čitanja

TUŽNA VIJEST Preminuo Svetko Petković, dugogodišnji ravnatelj zadarske Pomorske škole

TUŽNA VIJEST Preminuo Svetko Petković, dugogodišnji ravnatelj zadarske Pomorske škole
Foto: Pomorska škola Zadar / Facebook

ZADAR – Generacije pomoraca danas su izgubile svog profesora, mentora, kolegu i ravnatelja škole kojom je dugo godina upravljao. Na nebeska mora otputovao je Svetko Petković.

Među kolegama i prijateljima doznajemo da je Svetko bio omiljen i jednostavan čovjek.

Od davne 1994. godine, kada je postao ravnatelj škole, kontinuirano je radio na promociji pomorskog zanimanja i osuvremenjivanju nastavnog procesa.

Školu je učinio prepoznatljivom u cijeloj Hrvatskoj, a mi ga pamtimo i kao čovjeka koji je u školu uveo nastavu na engleskom, jeziku pomorstva.

– Potičemo nastvanike da im svaki učenik sa svojim potrebama bude u centru rada – njegove su riječi, koje ćemo pamtiti iz jednog od intervjua.

2016. godine Svetku Perkoviću dodijeljen je Grb Grada Zadra.

“Od škole je stvorio brend i ugled kojeg danas uživa”

Od ravnatelja Svetka Petkovića, oprostili su se i iz Pomorske škole Zadar, riječima:

– Danas je prestalo kucati veliko srce našeg dobrog ravnatelja Svetka Perkovića. Rijetki su ljudi koji se rode s takvim neumornim optimizmom koji je isijavao iz njega prema svima. Uvijek. I bez iznimke. Uz njega kao vođu, kao kapetana našeg broda znanja sve se činilo lako. Za njega nisu postojali problemi, samo izazovi a više od ičega naš Svetko je volio dobar izazov. Punih 27 godina Pomorsku školu Zadar je vodio k najvećim obrazovnim i odgojnim postignućima. Od škole je stvorio brend i ugled koji onda danas uživa. Iako je uvijek govorio kako je to zasluga svih nas da nije bilo njega za kormilom škola ona ne bi bila jednostavno prva… On je uvijek vodio primjerom.

Najvažnija lekcija koju nas je naučio je bila kako je učenik u središtu našeg interesa. Pri tome nije bilo bitno kakav je učenik bio kao učenik već kakav je kao čovjek. S neizmjernom lakoćom mogao je doprijeti i motivirati svakog učenika, svakog nastavnika, sve koje je susreo. Od Svetka se ne možemo oprostiti, on je dio nas i dio ove škole i znamo da od nekud gore on od danas gleda na nas dolje. Znamo da mu je u rukama gitara, na licu osmjeh a nebo ispunjava njegova pjesma kao što je nekad ispunjavala našu školu… četrnaest palmi….na otoku sreće… – poručuju iz njegove škole.

Uz iskrenu sućut obitelji i kolegama, neka mu je mirno vječno more…

Redakcija – Morski HR

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.