1 min. čitanja

Obnovit će se Stara riva i obalni zid uz magazine na Pagu

Obnovit će se Stara riva i obalni zid uz magazine na Pagu
Foto: TZ Pag

PAG – Riva uz magazine u Pagu će se sanirati, a na tom projektu zajedno će raditi Zadarska županija, Županijska lučka uprava i Grad Pag. Vrijednost radova je 3, 5 milijuna kuna. Potvrdili su to gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola, javlja Radio Pag.

Za vrijeme posjete Gradu Pagu župan Božidar Longin je, u pratnji gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića, ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole, pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije Krešimira Laštre i pročelnika UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniela Segarića, obišao rivu u Pagu gdje se dijelom, na strani stare rive urušio obalni zid

– Već iduće godine ovaj će zid biti saniran, uskoro ćemo potpisati tripartitni ugovor između Zadarske županije, Županijske lučke uprave i Grada Paga o financiranju sanacije obalnog zida u vrijednosti tri i pol milijuna kuna – najavio je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola.

– Od početka mojeg mandata u obnovu lučke infrastrukture uložili smo trostruko više od onoga što smo obećali prije četiri godine. Razvoj otoka nam je posebno važan pa ću podsjetiti da je u rekonstrukciju luke Pag – Katine naša Županijska lučka uprava, uz djelomičnu potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastukture i Zadarske županije, uložila gotovo 7 milijuna kuna. U radovima je produbljena uvala u dijelu ispred Katina, sanirani su obalni zidovi te su postavljena dva pontona od 50 i 80 metara čime se dobilo stotinjak novih vezova za plovila – rekao je župan Božidar Longin.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.