2 min. čitanja

DINGAČ BORAK Poznata pelješka uvala postala odlagalište građevinskog otpada!

DINGAČ BORAK Poznata pelješka uvala postala odlagalište građevinskog otpada!
Foto: Čitatelj

TRSTENIK – Dingač je ime koje će svi prepoznati po izuzetnom pelješkom vinu. Stoga je nezaobilazan posjet vinogradima svakom putniku namjerniku našeg drugog po veličini poluotoka. Mnogi će se odlučiti spustiti i do naoko prekrasnog mora, ali dolje, nažalost imaju što i vidjeti…

– Upućen sam na vašu adresu da pošaljem objavu vezanu za devastaciju obale i zagađenje mora građevinskim otpadom na lokaciji Dingač Borak na poluotoku Pelješcu. Nekad preljepa i netaknuta uvala mjesta Borak godinama i sada se koristi za odlaganje građevinskog materijala direkt u more – poručuje zgroženi čitatelj.

Foto: Čitatelj

– Nitko ne reagira na ovu neviđenu sramotu i štetu i nitko nije prekršajno ni kazneno odgovarao ta isto. Lokalni ” šerifi” godinama bacaju kameni i građevinski otpad svojih većinski nelegalnih građevina direkt u more – poručuje i šalje nam fotografije od subote.

Foto: Čitatelj

Što su poduzeli po ovom pitanju, pokušali smo doznati i iz Općine Orebić, koja je nadležna za ovo područje poluotoka Pelješca, no na pozive nam se nitko nije javljao. Poslali smo upit mailom, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Foto: Čitatelj

U međuvremenu, pogledajte svu razinu primitivnog i necivilizacijskog ponašanja kakvog sebi dozvoljavaju neodgovorni pojedinci.

Foto: Čitatelj

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.