1 min. čitanja

OREBIĆ Napravljen prvi korak ka izgradnji vodoopskrbne mreže

OREBIĆ  – Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković u Orebiću je potpisao prvi dodatak Ugovoru o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Orebić, vrijednosti dva milijuna kuna.

Radi se o projektu izgradnje vodovodne mreže Podgorje, čija je ugovorena vrijednost preko 12,2 milijuna kuna i planirani završetak je kraj 2024. godine te projektu rekonstrukcije crpne stanice Dingač vrijednosti 8,1 milijun kuna, a čiji se završetak očekuje do kraja ovog mjeseca.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić čestitao je vodstvu Općine i načelniku Tomislavu Ančiću te Hrvatskim vodama na ovim projektima koji će, kako je rekao, značajno pridonijeti poboljšanju kvalitete života svih stanovnika općine Orebić.

– Hrvatske vode doista imaju razumijevanja za potrebu razvoja i poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području naše županije i ovom prilikom želim na tom zahvaliti. Nama u Dubrovačko-neretvanskoj županijii jedan je od prioriteta ulaganje u kvalitetu života otočkih područja i s tim ćemo nastaviti i u budućnosti – kazao je između ostalog župan Dobroslavić.

Inače, projekt izgradnje vodoopskrbne mreže predjela Podgorje obuhvaća izgradnju 4,5 km cjevovoda sa 46 priključaka čime će se omogućiti pristup javnoj vodoopskrbi stanovnicima naselja Karmen, Gurića seolo, Lampalovo i Bilopolje.

Rekonstrukcija crpne stanice Dingač doprinijet će dostatnom opskrbom vode u sušnom razdoblju što je izrazito važno za poljoprivrednike s područja Potomja, Pijavičine, Kune Pelješke, Donje Bande i Oskorušnog s područja općine Oprebić, ali i za vodopskrbu područja Trpnja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.