1 min. čitanja

PAIŠKA REGATA Otvara sezonu jedrenja na krstašima

PAIŠKA REGATA Otvara sezonu jedrenja na krstašima
Foto: JK Labud

SPLIT – Šarm mediteranskog načina života prožet kroz „Mrdujsku regatu“ i športski duh „Viške regate„ sljubit će se na „ Paiškoj regati“. Jedri se od 14. do 16.svibnja na ruti Split-Stari Grad(Hvar)–Split, uz start u 10 sati, a subota 15.svibnja rezervirana je za regatu u zaljevu.

Po mulima naših lučica osjeća se živost, pripremaju se jedrilice, pregledavaju se jedra, evidentno je veselje jedriličara što će nakon duge COVID zime ponovno isploviti, i to prema prelijepom Piazu ( Starom Gradu na Hvaru ).

Gostoljubivost domaćina doživljena prošle godine, pravi je mamac za sudjelovanje, a i mještani Starog Grada na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom raduju se otvaranju sezone u svibnju uz PAIŠKU REGATU.

– Raduje broj od preko 30 prijava već u prvim danima najave regate. Svjesni smo neuobičajenih okolnosti u kojima živimo, pa će ovogodišnje izdanje Paiške regate biti će potpuno usklađeno s epidemiološkim mjerama, te tako otpadaju standardni sastanak kormilara, dodjela pokala i prateći zabavni programi. No, bit će prilike za sve nadoknaditi u godinama koje su pred nama. Spremni smo i na mogućnost da se broj prijava ograniči – direktor regate Damir Skelin.

Paišku regatu organizira Jedriličarski klub “Labud” iz Splita u suradnji sa TZ Starog Grada i gradom Stari Grad. Regata je u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza.

Pravila natjecanja možete pronaći OVDJE.

Prijavu možete obaviti isključivo online i to OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.