Talijani vole hrvatske otoke

Foto: Boris Kačan / Screenshot / Nautica / Bell Europa

U svibanjskom izdanju specijaliziranog talijanskog nautičkog mjesečnika Nautica, kojeg prati preko 100 tisuća čitatelja, objavljena je velika reportaža pod nazivom „Hrvatska, zaštićeni dalmatinski otoci, od parka do parka“, dok je renomirani talijanski mjesečnik Bell’Europa, kojeg prati oko 150 tisuća čitatelja, objavio reportažu pod nazivom „Skriveni otoci kod Zadra“.

Autorica reportaže u mjesečniku Nautica poznata je talijanska novinarka Patrizie Magi koja u članku ističe ljepote hrvatske obale te nacionalnih parkova i parkova prirode na otocima. Na osam stranica reportaže čitateljima je predstavljena nautička ponuda dalmatinskih otoka kao idealnih i sigurnih nautičkih destinacija, a sve je popraćeno atraktivnim fotografijama.

U sklopu reportaže navedeni su i korisni linkovi te informacije o otocima, marinama, ulasku u Hrvatsku i protokolima koji su na snazi. S druge strane, reportaža mjesečnika Bell’Europa govori o ljepotama otoka u zadarskom arhipelagu, pri čemu se posebice ističu otoci Ist, Olib i Premuda, koji nude idealne uvjete za ljetni odmor za sve one koji traže odmak od masovnog turizma.

Dodajmo kako se na tržištu Italije upravo održava i prvo virtualno izdanje Međunarodnog sajma turizma u Milanu BIT, koji je je do 11. svibnja otvoren za poslovnu publiku, a nakon toga, do 14. svibnja, za opću publiku. Na sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz cijeloga svijeta među kojima su destinacije, agencije, hoteli, turoperatori, prijevoznici i dr.

D.G.