POGLEDAJTE KAKVU JE KAZNU DOBIO VIŠESTRUKI PROMETNI RECIDIVIST: Ostao bez vozačke dozvole i 42.000 kuna!

Foto: Pixabay

Policijska uprava Primorsko-goranska proteklog je tjedna provela kontrolu prometa na području svoje nadležnosti, te je tom prilikom alkotestirala ukupno 174 vozača, a kod njih 10 utvrđena je koncentracija alkohola u krvi veća od dozvoljenih 0,50 promila.

Rekorder je 37-godišnji vozač iz Rijeke, kojemu je izmjenerena koncentracija alkohola u krvi od čak 3,32 promila. Njega su pripadnici interventne policije u utorak 4. svibnja u 21.30 sati zaustavili na području Drenove na Kablarskoj cesti gdje je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom marke Citroen riječkih registracijskih oznaka.

Riječ je inače o recidivistu koji je alkoholiziran upravljao vozilom i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom. Zbog počinjenih prekršaja je protiv 37-godišnjaka podnijet optužni prijedlog, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mu je predložena novčana kazna u iznosu od 42.000  kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od dvije godine.

U proteklom se tjednu na cestama u nadležnosti PU Primorsko-goranske dogodilo čak 59 prometnih nesreća, od kojih je jedna  teža, a 58 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je jedna osoba teže, a 11 je lakše ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 662.400 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je pet stranaca i 10 alkoholiziranih vozača. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 10, bilo je u dobi iznad 35. godine života, pet vozača je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, dok je jedan u dobi između 18 i 25 godina. Troje vozača je odbilo alkotestiranje.

M.B.

 

Vaš komentar