1 min. čitanja

ŠIBENIK: Produžuje se radno vrijeme kafića, restorana i trgovina

ŠIBENIK: Produžuje se radno vrijeme kafića, restorana i trgovina
Foto: Boris Kačan

Kafići, restorani i trgovine u Šibensko-kninskoj županiji od danas mogu raditi do 22 sata, potvrdio je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Darko Dukić portalu ŠibenikIN.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije od danas do 25. svibnja na snazi su nove epidemiološke mjere za ovo područje. – Na snazi ostaju postojeće mjere koje smo ranije uveli s tim da su korigirane u dva dijela. Prvi se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i trgovina kojima je od danas dopušteno raditi do 22 sata, a drugi na posjete domovima za starije gdje smo tražili ukidanje zabrane, ali uz pridržavanje svih mjera koje navodi Zavod za javno zdravstvo – kazao je Dukić za ŠibenikIN.

On nije htio špekulirati hoće li se dodatna popuštanja mjera razmatrati nakon 1. lipnja.

Među ostalima, u Šibensko-kninskoj županiji od danas je i dalje obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi, a preporuka je i da ustanove socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja posjete korisnicima organiziraju na otvorenom uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Sportski i rekreacijski centri koji rade u zatvorenom prostoru i dalje su zatvoreni, a škole stranih jezika nastavu mogu održavati samo on-line ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu, preporzčeno je i da se vjerski obredi održavaju na otvorenom ili prenose putem radio i tv programa, te da poslodavci službene i poslovne sastanke održavaju video ili telefonskom vezom.

Ostaje na snazi i preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, posebno na javnim događanjima i okupljanjima, privatnim okupljanjima, u javnom prijevozu i u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.