SPLIT: Otkazan Croatia Boat Show!

Foto: Facebook

Vicenco Blagaić, organizator tradicionalnog splitskog sajma plovila Croatia Boat Show, potvrdio je za  Morski.hr da su zbog okolnosti vezanih uz pandemiju Covid-19  otkazali ovogodišnju sajamsku priredbu.

– Upravo smo donijeli tu odluku jer nam je Nacionalni stožer poslao poruku da će tek iza 15. svibnja znati više o tome hoće li se ublažavati sadašnje mjere – potvrdio nam je Vicenco Blagaić.

Na pitanje je li postojao neki rezervni termin za održavanje sajma, odnosno jesu li organizatori razmatrali odgodu za nekoliko tjedana, Blagaić odgovara da takva opcija nije tehnički izvediva.

– Novi je termin tehnički nemoguće organizirati jer su naši izlagači ograničeni početkom nautičke sezone i već ugovorenim terminima najma brodova. I ovaj termin od 18. do 25. svibnja koji smo odredili već je bio izvan svih uobičajenih termina jer nigdje u svijetu nema nautičkih sajmova usred ljeta, jer su brodovi tada na moru – objasnio je Blagaić.

Ni odgoda termina održavanja na jesen nije dolazila u obzir, kaže Blagaić.

– Razmatrali smo i tu opciju, no u jesen je veliki broj sajmova koji koriste upravo te termine. U to se vrijeme održavaju sajmovi u Canesu, Monacu i Genovi, pa i Biograd Boat Show i tu je nemoguće ugurati  još jedan sajam – tumači Blagaić.

Splitski je sajam po njegovim riječima već tradicionalno vezan uz travanj, upravo u tom terminu zabilježen je i na karti svjetskih nautičkih sajmova, pa je upravo zbog toga vrlo velika vjerojatnost da će se donijeti odluka o odgodi održavanja sve do iduće godine. Ostaje dakle, čekati smirivanje pandemije i novi termin u 2022. godini.

M.B.

Vaš komentar