BAKICA UMALO DIGLA U ZRAK ZGRADU U OMIŠU: Na stubištu zapalila plinsku bocu

Foto: Ilustracija / Pixabay

Policijski službenici Policijske postaje Omiš proveli su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjom ženom iz Omiša koju sumnjiče za dovođenje u opasnost imovine i ljudskih života.

Prema policijskom izvješću, 80-godišnjakinja je iz još neutvrđenih razloga u ponedjeljak 10. svibnja oko 11.40 sati u zgradi na adresi Četvrt Žarka Dražojevića plinsku bocu stavila ispred vrata jednog od stanova i otvorila ventil plinske boce nakon čega je plin koji je počeo curiti potpalila šibicama.

U požaru koji je izazvala oštećena su dva stana i stubište zgrade, te se preliminarno procjenjuje da je nastala velika materijalna šteta. Spomenuta 80-godišnjakinja je uhićena i odvezena u bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć, a nakon toga je uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Odmah nakon primljene dojave o požaru na mjesto događaja stigla su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Omiš. Jedan od njih je odmah pristupio evakuaciji stanara zgrade dok je drugi policijski službenik, unatoč opasnosti koja mu je prijetila po vlastiti život, protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do većeg požara odnosno eksplozije.

Požar su potom u potpunosti ugasili vatrogasci, a 80-godišnjakinja je sinoć, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku. Tereti je se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

M.B.