TJERALICA Traži se ovaj kriminalac, ako ga vidite, prijavite policiji!

Foto: MUP

Policija je raspisala tjeralicu za Zoranom Mamićem, bivšim trenerom Dinama, koji je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog nogometnog kluba.

Mamić se, podsjetimo, jučer trebao javiti na izdržavanje kazne nakon što mu je sud odbio izdržavanje kazne u BiH, čime je i službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Tjeralica navodi kaznena djela za koja je osuđen

Policija je stoga za njim raspisala tjeralicu te ju je objavila na svojim web-stranicama.

U tjeralici stoji kako Mamić ima državljanstvo Hrvatske i BiH.

U tjeralici se navode i kaznena djela za koja je Mamić osuđen: Zlouporaba položaja i ovlasti, davanje mita i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Nalog za tjeralicu dao je Županijski sud u Zagrebu.

Očekuje se da će se Mamićevi podaci uskoro pojaviti i na europskom uhidbenom nalogu.

Prošlog mjeseca pobjegao u BiH

Zoran Mamić je, podsjeća Index, prošlog mjeseca otišao u BiH te zatražio izdržavanje zatvorske kazne u toj zemlji. No izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda odbilo mu je taj zahtjev pa se Mamić na izdržavanje kazne morao javiti do ponedjeljka u ponoć. No, s obzirom na to da to nije napravio, što je i bilo za očekivati, sud je za njim raspisao tjeralicu.

Njegov brat Zdravko, također pravomoćno osuđeni kriminalac kojeg hrvatsko pravosuđe već četiri godine traži isto tako je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, a prošlog ljeta se hvalio preko društvenih mreža boravkom u hotelu i na jahti u susjednom Neumu.

Policija moli da u slučaju posjedovanja informacija o bjeguncima, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: policija@mup.hr.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MAMIĆ NA JAHTI Lice s tjeralice u Neumu – Pazi da ne zaluta u hrvatske vode

 

Vaš komentar