1 min. čitanja

VRANJIČANI PROSVJEDOVALI PRED LUČKOM KAPETANIJOM: Zaustavite ekološki terorizam

VRANJIČANI PROSVJEDOVALI PRED LUČKOM KAPETANIJOM: Zaustavite ekološki terorizam
Foto: Igor Jakšić / Dalmacija danas

Članovi građanske inicijative “Mjesto koje hoće živjeti” iz Vranjica pokraj Splita simbolično su se u srijedu u 12.01 sati okupili ispred Lučke kapetanije u Splitu u znak prosvjeda zbog nereda i nerješavanja problema zagađenja cijelog Kaštelanskog zaljeva.

Kako prenosi portal Dalmacijadanas, porukama poput one koja zahtijeva „Zaustavite ekološki terorizam“ Vranjičani su odlučili ukazati na činjenicu da zagađenje godinama ozbiljno utječe na život i zdravlje Vranjičana, ali i svih ostalih stanovnika koji žive u blizini. Ivan Ivišić, član inicijative “Mjesto koje hoće živjeti” kazao je da im je želja poslati mirnu i jasnu poruku institucijama koje ih ignoriraju.

– Okupili smo se poslati mirnu poruku ispred Lučke kapetanije u Splitu. Obraćamo se ovim putem svim institucijama i želimo da nam pomognu. Vapimo za normalnim životom i želimo da se naš problem napokon riješi. Mnogima smo se obraćali, dobivali smo razna obećanja, ali uzalud ništa se nije promijenilo – kaže Ivišić.

Dodao je da članovi inicijative nakon današnjeg prosvjeda očekuju promjene. – Mi nećemo odustati od naših zahtjeva, bit ćemo ustrajni i uporni. Želimo da se svi poslovni subjekti koji okružuju Vranjic rade prema zakonima te da štite mjesto i njegov okoliš. Oni nam prave problem i želimo da se dostojno ponašaju prema nama i svim stanovnicima. Zaslužujemo pravo na normalan život – kazao je Ivišić.

Ivana Ćubelić iz iste inicijative upozorava da je ekocid u Vranjicu problem koji se treba što prije riješiti. Smatra da su mnogi drugi gradovi i općine ugrožene.

– Okupljanje je organizirano u 12.01. Već smo, znači, zakasnili i dalje apeliramo da nam se pomogne. Spadamo pod Kađštelanski zaljev, svi smo povezani i ovo je problem cijelog Vranjica, Solina i Splita. Molimo institucije, apeliramo na vas, učinite nešto da se zaustavi ovaj ekocid. Veliki broj ljudi nas podržava i nećemo odustati – rekla je Ćubelić.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.