2 min. čitanja

Koalicija “Srcem za Zadar” poručila sugrađanima: “U nedjelju biramo između Zadra posluha i Zadra slobode, izaberite promjenu!”

Koalicija “Srcem za Zadar” poručila sugrađanima: “U nedjelju biramo između Zadra posluha i Zadra slobode, izaberite promjenu!”
Foto: PROMO

Koalicija Srcem za Zadar uputila je i svoje posljednje obraćanje sugrađanima prije predizborne šutnje, koja nastupa s prvim minutama subote, 15. svbnja. Lista koju predvodi Marko Vučetić Zadranima poručuje da se na lokalnim izborima u nedjelju rađa slobodan i sretan Grad Zadar, u novoj epohi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Drage sugrađanke, dragi sugrađani,

građani nisu oni koji nezainteresirano žive u nekom gradu, lišeni želje da grad osjećaju, da o njemu skrbe, da ga razvijaju ili, jednostavno rečeno, da ga rađaju. Da, građani su ti koji rađaju grad za one do kojih im je stalo, a to su oni u koje se zaljubljujemo, s kojima prijateljujemo, koje roditeljskom brigom odgajamo, kao i oni kojima u starosti pomažemo jer su i oni za nas i zbog nas rodili ovaj Grad.

Foto: PROMO

U ovo nedjelju se rađa Zadar, u ovu nedjelju se rađa Grad. Ovu nedjelju, dakle, imamo priliku postati zainteresirani i brižni roditelji Grada koji ulazi u novu epohu. Hoće li u novoj epohi Zadar ostati stranačka utvrda ili postati mjesto sretnog, uključivog i slobodnog javnog života, ovisi o nama i o našoj volji. Hoće li Zadar biti ponosan dalmatinski, hrvatski i mediteranski grad ili će ostati zarobljeni spomenik u funkciji jedne stranke, ovisi o našoj volji da Zadar najprije pretvorimo u zadarski Zadar. Jedino zadarski Zadar može biti dalmatinski, hrvatski i mediteranski, jedino zadarski Zadar može biti svjetski Zadar. Zadarski Zadar ne rađaju stranke, njega rađaju Zadranke i Zadrani, i to na izborima. Gradu trebaju ideje, a ne posluh, Gradu trebaju slobodni ljudi, a ne podržavatelji režimske svijesti utvrde.Našem Gradu treba sloboda. Upravo to biramo ovu nedjelju. Biramo između Zadra posluha i Zadra slobode.

Foto: PROMO

Istina je da Zadar pamti dvije prevare koje su prošle nekažnjeno, koje se pretvorene u sramotni uspjeh prevaranata, ali na ovim izborima imamo priliku takve vratiti na njihove početne pozicije, imamo ih priliku kazniti i suočiti s posljedicama njihove prevare.

U demokraciji ne postoji jača snaga od slobodnih građana. U našem, zadarskom javnom životu ne postoji poticajnija sredina za život od slobodnog Grada. Slobodni građani srcem rađaju Grad, srcem uživaju u Gradu, srcem skrbe o Gradu i srcem glasuju za Grad. Grad Zadar u novoj epohi postepidemijskog svijeta treba, snagom srca Zadranki i Zadrana, postati grad parkova, vrtića, škola, nogostupa, parkirališta, poduzetništva, obrtništva, socijalnih programa, inovacija, odnosno treba postati grad radosnog i sretnog života. Takav Grad nikoga ne izopćava i svakome se raduje, takav Grad je solidaran Grad.

Drage sugrađanke i sugrađani, ne propustimo u nedjelju, na biralištima, roditi naš Zadar, slobodan i sretan Grad u novoj epohi!

Vaš Marko Vučetić i koalicija Srcem za Zadar

Sponzorirani sadržaj Izbori 2021.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.