2 min. čitanja

Čak 70 % djelatnika ACI-ja cijepljeno uoči turističke sezone: „Sigurnost djelatnika i gostiju nam je na prvome mjestu“

Čak 70 % djelatnika ACI-ja cijepljeno uoči turističke sezone: „Sigurnost djelatnika i gostiju nam je na prvome mjestu“
Kristijan Pavić / Foto: ACI

RIJEKA – Ususret turističkoj sezoni, najveći lanac marina na Mediteranu ACI d.d. nastavlja s pripremama za što sigurniji boravak gostiju u Hrvatskoj, uz maksimalno očuvanje zdravlja svojih djelatnika. Tako je uoči početka turističke sezone i intenzivnog rada s gostima u marinama diljem Jadrana procijepljeno čak 70 % djelatnika ACI-ja.

Cijepljenje je dobrovoljno, organizirano u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta te županijskim Zavodima za javno zdravstvo, a odvija se prema prioritetnim skupinama. ACI podržava cijepljenje svojih djelatnika te poštivanje svih epidemioloških mjera, što je ključno za očuvanje njihova osobnog zdravlja i uspješnost turističke sezone.

Dostupnost cjepiva nedvojbeno je označila veliku prekretnicu u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom te otvorila mogućnost da Hrvatska i ove godine bude poželjna destinacija za odmor. S ciljem stvaranja sigurnog okruženja za odmor i boravak, ACI ulaže krajnje napore u procjepljivanje što većeg broja djelatnika, kao i proširivanje mogućnosti za testiranje gostiju.

Sukladno tome, prvu dozu cjepiva primilo je čak 70 % djelatnika ACI-ja, a koji će do službenog početka turističke sezone primiti i drugu dozu.

– Budući da očekujemo dobar odaziv gostiju u ovoj turističkoj sezoni, apsolutni prioritet nam je da naši djelatnici, kao i gosti, budu maksimalno sigurni s obzirom da se nalaze u direktnom kontaktu. Time sve ACI marine činimo sigurnijim mjestom za odmor i rad. Ovime ujedno šaljemo jasnu poruku, a ta je da nam je, uz zdravlje i sigurnost gostiju, važna i sigurnost naših djelatnika – poručuje predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

Osim toga, tvrtka ACI je osigurala potrebne uvjete za testiranje turista i gostiju na koronavirus na pojedinim punktovima u ACI marinama. Tako je od 14. svibnja u dubrovačkoj ACI marini moguće testiranje petkom, subotom i nedjeljom, uz prethodnu najavu na recepciji. Testiranje je omogućeno u suradnji s Poliklinikom Marin Med, čiji će mobilni timovi prema potrebi te uz prethodnu najavu organizirati testiranje i u dodatnim terminima.

Iz tvrtke ACI poručuju kako će ovaj primjer ubrzo slijediti i ostale ACI marine te kako je temeljna dužnost tvrtke zajamčiti što sigurniji, dolazak, boravak i povratak kući svih gostiju, kao i zaštitu zdravlja svih djelatnika. To je ujedno i primarna svrha projekta Safe stay in Croatia koji je pokrenulo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a čiji je sudionik i ACI d.d.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.