Čak 70 % djelatnika ACI-ja cijepljeno uoči turističke sezone: „Sigurnost djelatnika i gostiju nam je na prvome mjestu“

Kristijan Pavić / Foto: ACI

RIJEKA – Ususret turističkoj sezoni, najveći lanac marina na Mediteranu ACI d.d. nastavlja s pripremama za što sigurniji boravak gostiju u Hrvatskoj, uz maksimalno očuvanje zdravlja svojih djelatnika. Tako je uoči početka turističke sezone i intenzivnog rada s gostima u marinama diljem Jadrana procijepljeno čak 70 % djelatnika ACI-ja.

Cijepljenje je dobrovoljno, organizirano u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta te županijskim Zavodima za javno zdravstvo, a odvija se prema prioritetnim skupinama. ACI podržava cijepljenje svojih djelatnika te poštivanje svih epidemioloških mjera, što je ključno za očuvanje njihova osobnog zdravlja i uspješnost turističke sezone.

Dostupnost cjepiva nedvojbeno je označila veliku prekretnicu u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom te otvorila mogućnost da Hrvatska i ove godine bude poželjna destinacija za odmor. S ciljem stvaranja sigurnog okruženja za odmor i boravak, ACI ulaže krajnje napore u procjepljivanje što većeg broja djelatnika, kao i proširivanje mogućnosti za testiranje gostiju.

Sukladno tome, prvu dozu cjepiva primilo je čak 70 % djelatnika ACI-ja, a koji će do službenog početka turističke sezone primiti i drugu dozu.

– Budući da očekujemo dobar odaziv gostiju u ovoj turističkoj sezoni, apsolutni prioritet nam je da naši djelatnici, kao i gosti, budu maksimalno sigurni s obzirom da se nalaze u direktnom kontaktu. Time sve ACI marine činimo sigurnijim mjestom za odmor i rad. Ovime ujedno šaljemo jasnu poruku, a ta je da nam je, uz zdravlje i sigurnost gostiju, važna i sigurnost naših djelatnika – poručuje predsjednik Uprave Kristijan Pavić. 

Osim toga, tvrtka ACI je osigurala potrebne uvjete za testiranje turista i gostiju na koronavirus na pojedinim punktovima u ACI marinama. Tako je od 14. svibnja u dubrovačkoj ACI marini moguće testiranje petkom, subotom i nedjeljom, uz prethodnu najavu na recepciji. Testiranje je omogućeno u suradnji s Poliklinikom Marin Med, čiji će mobilni timovi prema potrebi te uz prethodnu najavu organizirati testiranje i u dodatnim terminima.

Iz tvrtke ACI poručuju kako će ovaj primjer ubrzo slijediti i ostale ACI marine te kako je temeljna dužnost tvrtke zajamčiti što sigurniji, dolazak, boravak i povratak kući svih gostiju, kao i zaštitu zdravlja svih djelatnika. To je ujedno i primarna svrha projekta Safe stay in Croatia koji je pokrenulo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a čiji je sudionik i ACI d.d.

D.G.