1 min. čitanja

SANITARNA INSPEKCIJA JOŠ NEMA ODGOVOR: Što je uzrok pomora miševa u Matuljima?

SANITARNA INSPEKCIJA JOŠ NEMA ODGOVOR: Što je uzrok pomora miševa u Matuljima?
Foto: Pixabay

OPATIJA – Razlog pomora miševa u višim predjelima Matulja i Opatije, o kojima je nedavno izvijestio i Morski.hr, i dalje nije poznat, prenosi Novi list.

Iz Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata potvrdili su da uzroke pomora još pokušavaju otkriti, te su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i komunalnim redarstvom obavili nadzor povodom prijava građana o povećanom broju uginulih glodavaca.

– Općina Matulji je samoinicijativno poslala uzorak lešine glodavca na analizu u ovlaštenu ustanovu te će se ovisno o rezultatima analize građanima dati odgovarajuće upute. Preciznije, ako će to biti potrebno poduzet će se propisane mjere prema preporuci nadležnog epidemiologa, odnosno eventualne dodatne mjere deratizacije na javnim površinama – stoji u odgovoru iz Državnog inspektorata.

Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije objasnio je da je ove godine zabilježen porast populacije divljih glodavaca koji zbog nedostatka hrane dolaze u urbane sredine. Stoga jedinice lokalne samouprave uz ugovorene ovlaštene izvođače DDD mjera poduzimaju potrebne mjere deratizacije.

M.B.

PROČITAJTE VIŠE:

MATULJI MUKU MUČE S MRTVIM MIŠEVIMA:  Deseci uginulih glodavaca leže po dvorištima i ulicama
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.