1 min. čitanja

Božinović predložio Vladi prihvaćanje zakona kojim se potvrđuje Sporazum o nezakonitoj trgovini morskim putem

Božinović predložio Vladi prihvaćanje zakona kojim se potvrđuje Sporazum o nezakonitoj trgovini morskim putem
Foto: MUP

ZAGREB – Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obrazložio je na današnjoj 58. sjednici Vlade Nacrt konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o nezakonitoj trgovini morskim putem.

Nacrt konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o nezakonitoj trgovini morskim putem, kojim se primjenjuje članak 17. Konvencije Ujedinjenih naroda protiv nezakonite trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima.

– Ovaj Sporazum sadrži odredbe koje predstavljaju temelj za ostvarivanje međunarodne suradnje među potpisnicama i predstavlja jedan od važnijih međunarodnih okvira za suradnju država članica Vijeća Europe u području borbe protiv trgovine drogom morskim putem – izjavio je ministar Davor Božinović.

Odredbama Sporazuma se, između ostalog, propisuju konkretne mjere koje svaka od država stranaka može poduzeti u slučaju osnovane sumnje da je na plovilu počinjeno relevantno kazneno djelo ili da je isto korišteno u te svrhe. U ovom trenutku, Sporazum broji petnaest država stranaka.

U skladu s odredbama Sporazuma, prilikom polaganja isprave o ratifikaciji, Republika Hrvatska će na Sporazum priopćiti nekoliko izjava te jednu rezervu.

– Provedba predmetnog Zakona u djelokrugu je tijela državne uprave nadležnih za unutarnje poslove te poslove obrane i pravosuđa i neće zahtijevati dodatne troškove, stoga predlažem da Vlada pokrene postupak donošenja Zakona o potvrđivanju ovog Sporazuma – zaključio je ministar Božinović.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.