Grad Šibenik opet traži prijevoznika za brodske linije do Martinske i Jadrije

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Grad Šibenik objavio je Poziv na dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza putnika kružnom brodskom linijom Šibenik – Martinska, te linijom Šibenik – Jadrija.

Na ovaj način treću godinu zaredom nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu i efikasnu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Usluga brodskog prijevoza putnika vršit će se  u razdoblju od 15.06.2021. do 15.09.2021. godine.

Kružna brodska linija plovit će na relaciji: Mandalina – Šibenik  – Martinska – Šibenik  – Mandalina. Brodska linija Šibenik – Jadrija plovit će na relaciji: Šibenik – Jadrija – Šibenik.

Definirane su i cijene karata koje će iznositi 7,00 kn za kartu u jednom smjeru, 10,00 kn za povratnu, a  bit će moguće i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200,00 kn za kružnu brodsku liniju Šibenik – Martinska.

Brodska linija Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 10,00 kn za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 16,00 kn. Djeci do 6 godina starosti osiguran je besplatan prijevoz. Prijevoz putnika obavljat će se prema redu plovidbe kako je i navedeno u prilogu Poziva na dostavu ponuda.

Kako bi građani bili što zadovoljniji uslugom, Grad Šibenik proveo je i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u sklopu kojeg su građani mogli iznijeti svoje prijedloge u svezi termina polaska linija ili cijene ljetne karte. Od ukupno tri prijedloga pristigla u sklopu provedenog savjetovanja, Grad Šibenik prihvatio je dva.

Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i  rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni su razlozi  ponovne uspostave brodske  linije, koja se pokazala i kao odlična nadopuna turističkoj ponudi.

D.G.