PETICIJA UČENIKA ZADARSKE POMORSKE ŠKOLE: “Želimo da nam škola nosi ime po omiljenom i neprežaljenom ravnatelju”

Foto: Youtube / Facebook / Screenshot

ZADAR –  Generacije pomoraca prije dva tjedna su izgubile svog profesora i ravnatelja pomorske škole, Svetka Petkovića. 

Neprežaljenom nagrađivanom i poštovanom profesoru njegovi učenici i kolege, kojima je bio i mentor, poželjeli su dati i trajnu počast. Osvanula je tako peticija, kojom zadarsku školu kojom je godinama upravljao žele preimenovati u Pomorska škola “Svetko Perković”.

– Naš ravnatelj, prijatelj, kolega, brat napustio nas je prerano. Cijeli svoj život podario je Pomorskoj školi Zadar. Cijelog sebe je dao da generacije i generacije iz škole izađu kao pravi ljudi, ljudi spremni za izazov koji život nosi. Toliko toga je napravio za nas, toliko smijeha, veselja, glazbe i osjećaja da smo svi jednaki, da nas sve voli…

Ne možemo mu se dovoljno zahvaliti, ali možemo napraviti nešto da se njegovo ime nikad ne zaboravi. Da generacije koje dolaze saznaju tko je on bio. Možemo promijeniti ime škole, Molim sve Vas da nam pomognete u tome. Molimo sve institucije koje se s ovim bave da podrže peticiju, jer Svetko je bio “Simply the best”.

Dragi Ravnatelju mirno more, čuvaj nas sve, zasvirajte gitaru i 14 palmi, mi Vas zaboravit nikad nećemo. Čuvajte nam grad, grad za koji ste živjeli.

Volimo Vas❤️”, poručili su mu u spontanoj poruci uz peticiju.

Peticiju, koju je do sad potpisalo 230 građana, možete podržati OVDJE.

A koliko snažan utjecaj je pok. Svetko Petković ostavio na svoje učenike, najbolje govori snimka ispraćaja kojeg su mu priredili.

Dostojno velikana…

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

TUŽNA VIJEST Preminuo Svetko Petković, dugogodišnji ravnatelj zadarske Pomorske škole