VIDEO Uspješno neutralizirana golema protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata

Foto: MUP

RIJEKA – Protubrodska mina, zaostala iz Drugog svjetskog rata koja se nalazila u moru na području Pećina u Rijeci, uspješno je uklonjena i na siguran način neutralizirana, priopćila je Primorsko-goranska policija. 

Spomenutu minu iz mora su izvadili policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova, ronioci- pirotehničari, pripadnici specijalne policije ATJ Lučko.

Uz policijske službenike specijalne policije, u akciji su sudjelovali policijski službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave, Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka s dva službena plovila te djelatnici nadležne lučke kapetanije i dezinsekcije sa svojim plovilima.

Akcija je započela u 10 sati, a nakon što su ronioci-pirotehničari locirali minu na dubini od oko 25 metara, izvađena je iz mora te na siguran način prevezena do mjesta na kojem je neutralizirana.  Uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera mina je oko 15 sati uništena u moru.

Inače, riječ je mini zaostaloj iz 2. svjetskog rata, ukupne težine oko 150 kilograma, od čega oko 60 kilograma eksplozivnog punjenja. Navedenu minu početkom prošle godine uočio je riječki ronilac, koji je o svom pronalasku izvijestio javnost i policiju.