1 min. čitanja

Vikingov kruzer u lipnju stiže u Zadar s cijepljenim putnicima

Vikingov kruzer u lipnju stiže u Zadar s cijepljenim putnicima
Foto: Boris Kačan

ZADAR – Poznata kruzerska kompanija Viking vraća se u Sredozemlje te će u srpnju imati rutu u kojoj će turiste dovoditi u Zadar. Nakon izbijanja epidemije koronavirusa, koja je “pokosila” cijeli ovaj sektor, ovo je prva najava o povratku kruzera u Gaženicu, piše 057.info.

Prema informacijama objavljenim na specijaliziranim portalima, Viking planira pokrenuti operacije na Sredozemlju za cijepljene putnike u dvama brodovima – Viking Venus i Viking Sea. Nakon polaska iz Vallette na Malti, jedan brod će ticati Kotor, Dubrovnik, Split, Zadar i Šibenik te se potom vraćati u malteški arhipelag. Drugi će biti na grčkoj ruti, u kojoj su Kalamata, Pirej, Santorini…

Viking Venus i Viking Sea na ovim će linijama biti od srpnja do listopada. Viking Venus je potpuno novi brod kojeg je ovog tjedna u Engleskoj krstila poznata TV-voditeljica Anne Diamond.

– Veselimo se povratku putnika na neke od najljepših lokacija na Mediteranu, maleškom arhipelagu, hrvatskoj i grčkoj obali, rekao je direktor Vikinga Torstein Hagen.

Posljednji veliki kruzeri u Zadar su s turistima stizali u rujnu 2019. godine. Izbijanjem pandemije u ožujku prošle godine sve je otkazano, a jedini koji su dolazili bili su brodovi na mrtvom vezu.

Situacija se napokon mijenja – nabolje!

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.