Forbes smjestio Korčulu na popis najsigurnijih otoka u Europi

Foto: Boris Kačan

KORČULA – Kako bi pomogli oduševljenim turistima, magazin Forbes je objavio popis “Najsigurnijih otoka u Europi za rajski odmor koji kombinira sigurnost i razonodu ovog ljeta” organizacije najbolje europske destinacije (EBD).  Na popisu je jedan otok u Hrvatskoj – zapanjujući otok Korčula.

Kriteriji za odabir uključivali su čimbenike poput broja slučajeva COVID-19 tijekom pandemije, postojećih zdravstvenih mjera i priznavanja potvrda o cijepljenju.

Foto: Boris Kačan

“Odabrani otoci ne zahtijevaju karantenu za putnike koji imaju negativan test ili su cijepljeni”, piše Forbes.

Hrvatska  se priprema pozicionirati kao sigurna i dobrodošla destinacija za ljeto 2021., ističući „Hrvatske otoke kao zonu bez COVID-a“.  Karta objavljena na stranicama Safe Stay in Croatia pokazuje da su hrvatski otoci tijekom cijele pandemije ostali u zelenoj zoni.

Korčula – Foto: Boris Kačan

Otok Korčula poznat kao „Mali Dubrovnik“ po srednjovjekovnim trgovima, crkvama, palačama i kućama, šesti je po veličini otok u Hrvatskoj i poznat po gustoj šumi, što ga čini idealnim za osamljeni odmor.  ”

“Iz Vele Luke možete taksijem doći do rajskog otoka Proizd na kojem nećete naći ništa osim prirode, kristalno čistih voda, prekrasnih šuma i malog restorana za lagano osvježenje”, navodi EBD.

Otok Proizd – Foto: Boris Kačan

PCR test ili brzi test antigena sve su što trebate da biste boravili u Hrvatskoj.  Ako vaš boravak traje više od 10 dana, zatražit će se drugi test, navodi Forbes, koji uz Korčulu među sigurne europske otoke navodi portugalsku Madeiru, grčke otoke Antipaxos, Kretu i Krf, azorske otoke Corvo i Flores, Maltu, kanarski otok La Gomera, španjolsku Menorcu i Cipar.

Edita Drušković

PROČITAJTE JOŠ:

Kako ostvariti cjelogodišnji turizam? Korčula i Mljet u mediteranskom pilot projektu