2 min. čitanja

Forbes smjestio Korčulu na popis najsigurnijih otoka u Europi

Forbes smjestio Korčulu na popis najsigurnijih otoka u Europi
Foto: Boris Kačan

KORČULA – Kako bi pomogli oduševljenim turistima, magazin Forbes je objavio popis “Najsigurnijih otoka u Europi za rajski odmor koji kombinira sigurnost i razonodu ovog ljeta” organizacije najbolje europske destinacije (EBD).  Na popisu je jedan otok u Hrvatskoj – zapanjujući otok Korčula.

Kriteriji za odabir uključivali su čimbenike poput broja slučajeva COVID-19 tijekom pandemije, postojećih zdravstvenih mjera i priznavanja potvrda o cijepljenju.

Foto: Boris Kačan

“Odabrani otoci ne zahtijevaju karantenu za putnike koji imaju negativan test ili su cijepljeni”, piše Forbes.

Hrvatska  se priprema pozicionirati kao sigurna i dobrodošla destinacija za ljeto 2021., ističući „Hrvatske otoke kao zonu bez COVID-a“.  Karta objavljena na stranicama Safe Stay in Croatia pokazuje da su hrvatski otoci tijekom cijele pandemije ostali u zelenoj zoni.

Korčula – Foto: Boris Kačan

Otok Korčula poznat kao „Mali Dubrovnik“ po srednjovjekovnim trgovima, crkvama, palačama i kućama, šesti je po veličini otok u Hrvatskoj i poznat po gustoj šumi, što ga čini idealnim za osamljeni odmor.  ”

“Iz Vele Luke možete taksijem doći do rajskog otoka Proizd na kojem nećete naći ništa osim prirode, kristalno čistih voda, prekrasnih šuma i malog restorana za lagano osvježenje”, navodi EBD.

Otok Proizd – Foto: Boris Kačan

PCR test ili brzi test antigena sve su što trebate da biste boravili u Hrvatskoj.  Ako vaš boravak traje više od 10 dana, zatražit će se drugi test, navodi Forbes, koji uz Korčulu među sigurne europske otoke navodi portugalsku Madeiru, grčke otoke Antipaxos, Kretu i Krf, azorske otoke Corvo i Flores, Maltu, kanarski otok La Gomera, španjolsku Menorcu i Cipar.

Edita Drušković

PROČITAJTE JOŠ:

Kako ostvariti cjelogodišnji turizam? Korčula i Mljet u mediteranskom pilot projektu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.