2 min. čitanja

PEROM I KISTOM O VREMENU: Zoran Vakula i Nik Titanik predstavili slikovnice o meteorologiji za najmlađe

PEROM I KISTOM O VREMENU: Zoran Vakula i Nik Titanik predstavili slikovnice o meteorologiji za najmlađe
Foto: Nik Titanik Studio

Karikaturis Nik Titanik i naš najpoznatiji meteorolog Zoran Vakula – jedan piše, a drugi crta – pokrenuli su zajednički projekt meteoslikovnica pod nazivom “Vremenaste priče”, u kojem najmlađe žele poučiti o osnovnim meteorološkim pojmovima.

Slikovnice su namijenjene starijoj vrtićkoj skupini i nižim razredima osnovne škole, ali poneku će zanimljivost vjerojatno naći i stariji. Cilj im je educirati – približiti neke često spominjane meteorološke termine mladima, skoro pa najmlađima, kako bi kasnije bolje razumjeli i imali koristi od meteorološke informacije, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Nakon upoznavanja i suradnje zahvaljujući Hrvatskom društvu karikaturista i međunarodne izložbe karikatura na temu meteorologije – koja još uvijek traje – njih dvojica su „kliknuli“ i pripremili prvu od planirane serije od 12 slikovnica na temu meteorologije.

Prva u nizu slikovnica “Vremenaste priče” nazvana je “Vjetropirasta”.  Ali ne zato što su njih dvojica vjetropirasti – lakomisleni, i sve olako shvaćaju i nepromišljeno se upuštaju u ovaj projekt – iako bi neki mogli i tako komentirati – nego zato što govori o vjetru. Što je to vjetar, gdje se nalazi, kakav je, služi li čemu, kakvih sve ima vjetrova…

Hoće li nas vjetrovi dopuhati do pojašnjenja oblaka, sunca, kiše, snijega i drugih meteoroloških pojava ovisi i o kvaliteti „Vjetropiraste“ – koja nije samo slikopriča, nego djelomično i bojanka, a sadrži i križaljku, premetaljke i rebuse.

Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica. Slikovnica će se moći kupiti OVDJE, a uskoro i u boljim knjižarama.

Foto: Nik Titanik Studio

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

JADRANE, IMAMO PROBLEM Slikovnica iz zadarske Tvornice mašte
JADRANSKA PRIČA Memory igra za najmlađe, s opisom svakog morskog organizma
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.