MJEŠTANI ODAHNULI, A PLAŽA PREPOROĐENA Uklonjen opasni aquagana u naselju Červar Porat

Foto: Grad Poreč

POREČ – Na zahtjev Mjesnog odbora Červar Porat i mještana, te nakon provedenog postupka nabave i sklopljenog ugovora o izvođenju radova, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo uklonio je derutni aquagan s gradske plaže u Červar Portu.

Radovi su obuhvatili demontažu, sortiranje i zbrinjavanje plastičnih dijelova aquagana, metalne konstrukcije, temelja zajedno s armaturom, sanaciju i izradu ploče na obližnjem molu, te završno nasipavanje i čišćenje pozicije izvođenja radova. Nekadašnji plato za aquagan uklonjen je, a na njemu je uređeno sunčalište i plaža.

Foto: Grad Poreč

Ovim je zahvatom gradska plaža u naselju Červar Porat postala puno sigurnija za korisnike, a ukupan dojam i dostignuti nivo uređenosti biti će još ljepši nakon što se dovrše završni detalji na uređenju plaže.

Podsjetimo, također kroz suradnju s mještanima, mjesnim odborom i vlasnicima objekta, u 2018. godini uklonjen je i derutni objekt starog hotela u samom središtu naselja, a uklanjanjem derutnog aquagana nastavlja se niz ulaganja u infrastrukturu naselja Červar Porat, na zadovoljstvo svih stanovnika i turista koji tamo borave.

Kako je izgledala prije uklanjanja derutne i opasne konstrukcije, pogledajte u članku niže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uklanja se opasni tobogan s plaže kod Poreča